Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 12

Vasara džiugina gamtos gėrybėmis: kaip jas tinkamai laikyti ir kuo ilgiau mėgautis nauda?

Natūraliai užaugintus produktus ypač vertiname ir esame linkę rinktis tai, kas ekologiška bei tvaru. Tokį maistą mėgstame ne veltui: jis praturtintas vitaminais, turi daugybę organizmui naudingų medžiagų ir yra energijos, sveikatos bei geros nuotaikos šaltinis. Tačiau užtikrinti šiuos privalumus gali ne tik sveiki produktai, bet ir novatoriškos technologijos. Jos įdiegtos naujoviškuose Beko šaldytuvuose ir garantuoja, kad sūris nesudžius, mėsa nepraras savo gerųjų savybių, o daržovės bei vaisiai išliks švieži ilgą laiką ir netgi toliau gamins vitaminus. Taip veikia inovatyvi „HarvestFresh“ technologija, sukurianti natūraliausias, gamtos ciklą atkartojančias maisto laikymo sąlygas.
Vasara džiugina gamtos gėrybėmis: kaip jas tinkamai laikyti ir kuo ilgiau mėgautis nauda?
Vasara džiugina gamtos gėrybėmis: kaip jas tinkamai laikyti ir kuo ilgiau mėgautis nauda?

Prireiks tiek įpročių, tiek įrenginių

Vasara yra nuostabus metas, pradžiuginantis ekologiškomis daržovėmis, vaisiais ir uogomis, kuriuos augina vietos ūkininkai, nenaudodami chemikalų, juos skindami tiesiai iš savo sodų ar lysvių. Ne veltui sakoma – šiltuoju sezonu tiesiog privalu suvalgyti tiek vitaminų, kad jų užtektų visiems metams. Todėl akivaizdu: niekas negali pakeisti organizmui būtinų naudingųjų medžiagų, kurias dovanoja gamta.

Į tokią tiesą atsižvelgia ir naujoviškų Beko šaldytuvų gamintojai. Jie šiuose įrenginiuose įdiegė unikalią technologiją, ypač ilgai išsaugančią daržovių, vaisių bei uogų šviežumą, ją taip ir pavadinę – „HarvestFresh“. Tai nusako visą esmę: geriausias derlius yra šviežias. Todėl jokie šaldyti, konservuoti ar atvežtiniai produktai negali pakeisti čia pat užaugintų, tik ką nuskintų sodo bei daržo gėrybių

Vasara džiugina gamtos gėrybėmis: kaip jas tinkamai laikyti ir kuo ilgiau mėgautis nauda?
Vasara džiugina gamtos gėrybėmis: kaip jas tinkamai laikyti ir kuo ilgiau mėgautis nauda?

Savo ruožtu ant turgaus prekystalių matydami prinokusias braškes ar mėlynes, šviežias morkas, kopūstus ir kvepiančius žalumynus, norime tokius produktus pirkti visada, valgyti juos kiekvieną dieną. Tačiau, tikėtina, savaitgalį aplankysime ir gimines kaime, kurie prikraus pilnus krepšius pačių užaugintų gėrybių. Vėliau jos atsidurs namuose, tik kaip viską tinkamai laikyti, išsaugoti ir neiššvaistyti?

Natūralu – norime, kad petražolės iš močiutės daržo būtų šviežios bei kvapnios ne vieną dieną. Taip pat iš vietos ūkininkų pirkdami braškes ir sudėdami jas į šaldytuvą, tikrai planuojame jomis mėgautis kuo ilgiau. Tai pasiekti – lengva. Pirmiausia, pravers sąmoningumas ir tinkami įpročiai, o tada – naujoviškos technologijos, ištobulintos siekiant patogumo kiekvienam.

Naudingi patarimai ilgesniam šviežumui

Norint kuo ilgiau mėgautis vasaros gerybėmis, reikia susiformuoti tinkamus įpročius. Jie praverčia tada, kai daržoves, vaisius bei uogas planuojame ne tik pirkti, bet ir džiaugtis jų šviežumu, vitaminais, maistine verte. Todėl keletas praktiškų patarimų leis tai pasiekti lengvai ir sumaniai.

  • Kuo trumpesnį kelią daržovės, vaisiai ir uogos nukeliauja nuo sodo ar daržo iki stalo, tuo daugiau naudingųjų medžiagų jos išaugo. Todėl išties verta apie tai pagalvoti ir rinktis produktus, kuriuos augina vietos ūkininkai. Taip pat svarbu šių pirkinių ilgai nepalikti automobilyje, nes dėl karščio jie gali greičiau sugesti ir prarasti daugiau maistinės vertės.
  • Nusipirkus daržovių, vaisių bei uogų ir parsinešus juos namo, reiktų tinkamai šiuos produktus paruošti tolesniam naudojimui. Išimti iš pakuočių, nuvalyti popieriniu ar medžiaginiu rankšluosčiu, sudėti į tam skirtą šaldytuvo skyrių. Šiems produktams yra skirti apatiniai įrenginio stalčiai.
  • Daržovių, vaisių ir uogų iki sudedant į šaldytuvą plauti nereikėtų. Tai daryti geriau jas ištraukus, prieš valgymą ar maisto ruošimą. Taip šių produktų šviežumas išsaugomas ilgiau.
  • Drėgmės perteklius yra pagrindinis produktų laikymo priešas tada, kai jie atsiduria šaldytuve. Be to, žalumynai – petražolės ar krapai, kaip ir morkos, saldžiosios paprikos, prieš šaldymą turėtų būti susukti į popierinius rankšluosčius. Taip jie ilgiau nesuvys, išliks sultingi.
  • Reikia žinoti, kad šaldytuvai yra gaminami skirtingi. Pavyzdžiui, naujoviškuose Beko įrenginiuose įdiegta pažangi „Everfresh+“ technologija. Tai specialus daržovių ir vaisių laikymo stalčius. Jis išlaiko stabilią bei pačią optimaliausią šaldymo temperatūrą. Oras čia patenka lėčiau, todėl nebūna per drėgnas. Todėl dėl tikslaus oro drėgmės reguliavimo ir specialios stalčiaus konstrukcijos daržovės bei vaisiai jame švieži išlieka iki trijų kartų ilgiau nei įprastuose šaldytuvuose.

EKO produktų laikymas

Aptarus praktiškus patarimus, kaip išsaugoti produktų šviežumą, verta susipažinti ir su naujoviškų Beko šaldytuvų „HarvestFresh“ technologija. Ji skirta idealioms daržovių, vaisių bei uogų laikymo sąlygoms sukurti, kurios būtų kuo arčiau natūralių, užtikrinamų gamtos. Todėl ši pažangi technologija naudoja 3 spalvas – mėlyną, žalią bei raudoną. Jos imituoja natūralų 24 valandų paros ciklą tam skirtame šviežių daržovių ir vaisių stalčiuje.

VIDEO: Beko HarvestFresh | Įkvėpta gamtos, maitinama šviesos

Pirmiausia, jis apšviečiamas mėlynai, taip produktams nurodant pabudimo laiką ir fotosintezės pradžią auštant. Vėliau mėlyną spalvą keičia žalia, atkurdama vidudienio metą, kada saulė spinduliuoja stipriausiai. Tada įjungiama raudona. Ji palaiko fotosintezę iki sutemų ir paruošia daržoves, vaisius bei uogas naktinei fazei – poilsio laikui.

Pasirodo, aušros, kurią atkuria mėlyna spalva, vidudienio, imituojamo žalios, ir raudono saulėlydžio imitacija užtikrina ne tik ilgiau išliekantį daržovių bei vaisių šviežumą. Šis natūralaus gamtos ciklo atkartojimas leidžia produktams ir toliau gaminti A ir C vitaminus. Juos daržovės bei vaisiai, atsidūrę tamsiame šaldytuve, netrunka prarasti. Tai įrodė ir britų produktų kokybės kontrolės, bandymo ir sertifikavimo bendrovė „Interek“. Tačiau tinkamas apšvietimas iš esmės pakeičia minėtų produktų maistinę vertę.

Vasara džiugina gamtos gėrybėmis: kaip jas tinkamai laikyti ir kuo ilgiau mėgautis nauda?
Vasara džiugina gamtos gėrybėmis: kaip jas tinkamai laikyti ir kuo ilgiau mėgautis nauda?

Tai nutinka dėl natūralių priežasčių. Nuskintose sodo ar daržo gėrybėse cheminiai ir biologiniai procesai vyksta toliau. Todėl laikyti šiuos produktus būtina kuo natūralesnėmis sąlygomis. Taip „HarvestFresh“ technologija užtikrina ne tik ekologišką mėgstamų produktų prigimtį. Ekologiškas nuo šiol yra ir jų laikymas.

Be to, naujoviški Beko šaldytuvai garsėja ir kitais novatoriškais sprendimais. Pavyzdžiui, „NeoFrost“ atskiria oro srautus šaldytuve bei šaldiklyje. Taip įrenginyje palaikomas optimalus drėgmės lygis, todėl šaldomas sūris ar kumpis neišdžiūva, kartu ši technologija užkerta kelią ir kvapų maišymuisi. Pabrėžtina, kad naujoviški Beko šaldytuvai yra ir išskirtinai tylūs bei turi aukščiausias energinio efektyvumo klases šaldytuvų rinkoje.

Todėl Beko yra sumanus, pažangus ir tvarus sprendimas kiekvienam, kuris rūpinasi aplinka, savo mityba bei sveikata. Rinkdamiesi ekologiškus produktus, taip nuo šiol galime juos ir laikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas