„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
2013 04 29

Verta žinoti: kuo naudingos obuolių žievelės

Jei, valgydamos obuolį, žievelę nulupate ir metate lauk, greičiausiai nežinote, kad joje gausu sveikatai naudingų junginių.
Obuoliai
Obuoliai / Fotolia nuotr.

Jau seniai mokslininkai paskelbė, kad medžiagos, esančios obuolių odelėse, padeda kovoti su vėžiniais susirgimais, tačiau tai ne vienintelis jų nuopelnas. Žinoma, kalbame apie natūralius obuolius, o ne tuos, kurie it vaškiniai ištisus  mėnesius negesdami guli prekybos centrų lentynose.

 

Tarkime, jeigu jus kamuoja nemiga, galite išmėginti štai tokį receptą:

1. Nulupkite 2–3 obuolius ir 3–6 min. jų odeles virkite 250 ml vandens kiekyje. Jeigu mėgstate saldžiau – pagardinkite nuovirą medumi, cinamonu.  

2. Gerkite kasdien vakarais po stiklinę. Tinka tiek šaltas, tiek šiltas. Stiprina nervus ir padeda atsipalaiduoti.

 

Žarnyno problemas palengvins irgi paprasta obuolių žievelė:

1. Nulupkite nuo obuolių žievelę ir džiovinkite ją 40–50 °C temperatūroje.

2. Kai ji gerai išdžius, atvėsinkite ir sumalkite kavamale. Tuomet lygiomis dalimis sumaišykite su sėlenomis.

3. Prieš pusryčius 1 valg. š. šios masėse užpilkite 150 ml karšto vandens ir gerai sumaišykite.

4. Leiskite pastovėti 15 min., kad pritrauktų, ir tuomet gerkite.

5. Puikiai tinka norinčiosioms sulieknėti ir išvalyti žarnyną! 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“