Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 12

Vita iš Šiaulių kiemu rūpinasi 30 metų: „Eksperimentuojame, ieškome, kas tiktų“

Vita Kazlauskienė su vyru gyvena Šiauliuose, o prieš tris dešimtis metų pasistatė namą. Iš karto čia gyveno su vaikais, o dabar, šiems užaugus, liko dviese. Dar kai statė namą, šeima iš karto apgalvojo ir aplinką – kur gali būti vaismedžiai, kur – gėlynas.
Vidos iš Šiaulių kiemas
Vitos iš Šiaulių kiemas / Asmeninio archyvo nuotr.

Vita sako, kad šeimos sklypas yra nedidelis – tik 6 arai su namu. Kitoje namo pusėje – nedidelis daržas, o nuo gatvės – taip pat nedidelis ponios Vitos puoselėjamas gėlynas. Darbuotis čia jai padeda ir sutuoktinis.

„Laiko kiemui skiriame daug. Kiekvienais metais būna ir pasikeitimų – ieškome ko nors naujo, atnaujiname, ką nors išrauname, kas nepasiteisina. Arba nušąla, šiaip vaizdą praranda, perauga. Tada keičiame nauju augalu, eksperimentuojame, ieškome, kas tiktų pagal aplinką, oro sąlygas“, – sakė V.Kazlauskienė.

Vitai jos kiemas atrodo paprastas, tačiau moteris ne kartą sulaukė kaimynų komplimentų – dėl jo grožio ir spalvų.

„O dirbame tik abu su vyru. Jokių dizainerių. Su floristika taip pat neturiu nieko bendra“, – kalbėjo V.Kazlauskienė.

Daugiausia darbo kieme, pasak Vitos, yra pavasarį, o dabar moteris jau ruošiasi artėjančiam rudeniui: „Noriu ką nors iš daugiamečių augalų pasodinti.“

Rikdamasi augalus Vita daug dėmesio skiria spalvoms. Pasak jos, vieni labiau mėgsta, pavyzdžiui, spygliuočius, o ji – gėles ir kad vasarą kieme netrūktų spalvų.

Į kiemą Vita išeina ne tik vakarais ar savaitgaliais. Pastaruoju metu ji dirba nuotoliniu būdu: „Padirbi prie kompiuterio, nueini į kiemą, pasitvarkai, palaistai, pasikalbi su augaliukais, o tada – vėl prie kompiuterio.“


Konkursą „Мano kiemas“ remia japoniškų profesionalių įrankių ir sodo technikos gamintojas „Мakita“.

Visi konkurso dalyviai turi galimybę laimėti 500 eurų vertės Makita“ kelioninį akumuliatorinį kompresorinį maisto šaldytuvą, kuris šaldo iki -18 °C arba šildo iki +60 °C, nepriklausomai nuo išorės temperatūros! Šaldytuvas veikia iš trijų energijos šaltinių: nuo 18V akumuliatoriaus, AC arba DC srovės.

5 dalyviai bus apdovanoti prizais – „Makita“ termosais ir akiniais.

Apie konkurso sąlygas skaitykite ČIA.

„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas
„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas