Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 28

Vietoj sodybų – vestuvės mieste: švenčia ir klube, ir su vaizdu į G.Nausėdos namą

Anksčiau buvo įprasta porai susituokti bažnyčioje, paskui persikelti į porą dienų truksiančią šventę sodyboje, o dabar neretai jaunavedžiai per savo vestuves renkasi niekur nevykti ir jas atšvęsti mieste. Tarp galimų vietų patenka ne tik pokylių salės, bet ir terasos, sodai, klubai ar net loftai. „Žmonės nori visko kuo laisviau, paprasčiau, moderniau – to, kas juos labiau atspindi“, – sako vestuvių planuotoja Karolina Meginytė.
Karolinos Meginytės organizuotos vestuvės mieste
Karolinos Meginytės organizuotos vestuvės mieste / nakutis.com, Linos Aidukės nuotr.

Besituokiantys mieste šventę nori rengti terasose

Vestuvių planuotojos Karolinos teigimu, poros, svarstydamos, kur gali paminėti savo šventę, neretai žvalgosi ne tik tarp sodybų, bet atsigręžia ir į miestus. Be to, pastaruoju metu laisviau laviruojama tarp bažnyčios bei civilinės metrikacijos.

„Pastebiu naują tendenciją, kai žmonės civiliškai susituokia, pavyzdžiui, dieną prieš arba anksti ryte, o ceremonija rengiama jų pasirinktoje vietoje patogiu metu. Su metrikacija yra šiek tiek sudėtinga, nes jie siūlo tik kelis laikus, tuokia iki 15 val., o žmonės dažnai tą nori daryti vėliau.

Šį sezoną turėsiu vestuvių, kai ceremoniją ves senelis, geriausia draugė, pusbrolis. Tokių pasirinkimų būna jau kelerius metus, bet šiemet matosi, kad tai nėra išskirtiniai atvejai – poros tikrai dažniau taip daro“, – aiškina K.Meginytė.

Aisčio Roko nuotr./Karolinos Meginytės organizuotos vestuvės mieste
Aisčio Roko nuotr./Karolinos Meginytės organizuotos vestuvės mieste

Anot „KM Vestuvės“ planuotojos, vis daugėja civilinių santuokų, kadangi poros bažnyčios variantą atideda vėlesniam laikui arba joje tuoktis net neketina, nes nėra itin tikintys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas