Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 24

Vilma įkūrė svajonių mokyklą: ten vaikai užsiima joga ir mokosi kinų kalbos

Išgirdus, kad mokykloje užsiimama joga, žaidžiama šachmatais, mokomasi kinų kalbos, o sugulus ant kilimo išbandomos jėgos „Monopolyje“, pirmiausia turbūt pagalvotume apie svajonių ugdymo įstaigą ar filmo scenarijų. Tačiau tokia mokykla tikrai egzistuoja realybėje – ją ir darželį įkūrusi Vilma Grigoraitienė juokdamasi pasakoja, kad jos įstaigų vaikai nekantrauja rytais keliauti mokytis, o vakarais prašo tėvų juos pasiimti kaip įmanoma vėliau.
Vilma Grigoraitienė
Vilma Grigoraitienė / Laima and Simas, Akvilės Razauskienės nuotr.

Mokytojos profesijos paragavo anksti

Dar nė nebaigusi mokyklos, Vilma iš arti susidūrė su pedagogės darbu – jos mama turėjo bičiulę, kuri mokė geografijos. Todėl V.Grigoraitienė matė, kaip moteris ruošiasi pamokoms, aiškina jai apie įvairias priemones, o vieną dieną Vilma iš jos sulaukė pasiūlymo vesti pamoką.

„Būdama 15 metų, įstojau į dabartinę Panevėžio konservatoriją. Studijavau muziką, bet iš šios mokytojos sulaukiau tokio pasiūlymo. Ruošiausi ir su jos pagalba pravedžiau pamoką, – prisimena V.Grigoraitienė.

– Kartais juokiuosi, kad mokytojos darbą pradėjau dar pradinėse klasėse, kai tėtis davė pinigų nusipirkti rašomąją lentą, kadangi namie kentėdavo nauji kambario baldai. Tada pradėjau savo mokytojavimą, o pirmieji mokiniai buvo mano broliai.“

Linos Juškauskaitės nuotr./Vilma Grigoraitienė
Linos Juškauskaitės nuotr./Vilma Grigoraitienė

Nors Vilma su mokytojos darbu susipažino pakankamai anksti, tai iš karto netapo jos svajonių profesija. Vis dėlto veikla moteriai patiko.

„Augau aplinkoje, kur buvo daug švietimo darbuotojų. Mačiau juos ne tik kaip mokytojus, kurie stovi prieš klasę. Be to, mano mama dirbo mokykloje, – pasakoja V.Grigoraitienė. – Studijuodama konservatorijoje, turėjau nuostabius dėstytojus, kurie mumis pasitikėjo ir leido vesti pamokas vidurinėse mokyklose. Buvome ruošiami kaip muzikos pedagogai.

Mane tai žavėjo, bet dar nebuvau tikra, ar tai yra mano kelias. Rinkausi, daug išbandžiau – net pardavėjos profesiją. Mama buvo sunerimusi, tačiau sakiau, kad man reikia paragauti tam, jog žinočiau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas