Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 09

Vilniuje – ironiška provokacija: apsauginės kaukės sostinėje plinta greičiau nei virusas

Koronavirusas – viena aktualiausių temų pasaulyje. Vieni bando prognozuoti viruso plitimo eigą, kiti karštligiškai ieško būdų, kaip apsisaugoti nuo užkrato, o treti... užsiima ironiškomis provokacijomis. Pirmadienio rytą 15min redakcija gavo skaitytojo laišką su gausybe nuotraukų, kuriose užfiksuotos medicininėmis kaukėmis „papuoštos“ sostinės skulptūros.
Apsauginės kaukės
Apsauginės kaukės / 15min skaitytojo nuotr.

Kylanti įtampa dėl karantino baimės ir visų bandymai gauti medicininių kaukių, kuo sėkmingai bando pasinaudoti prekybininkai, pardavinėdami jas su ypač dideliu antkainiu, paskatino vilniečių fantaziją.

Pirmadienį į darbą skubantys sostinės gyventojai gatvėse išvydo neįprastai atrodančias miesto skulptūras. Ant gerai pažįstamų miesto monumentų, vaizduojančių iškilius asmenis, buvo uždėtos medicininės kaukės.

Jono Basanavičiaus, brolių Vileišių, Žemaitės, Taraso Ševčenkos, Daktaro Aiskaudos, Donelaičio ir dar daugelio kitų žymių personų skulptūros kovo 9-osios rytą pasitiko dėvėdamos medicinines kaukes. Ant T.Kosciuškos gatvėje esančio paminklo broliams Vileišiams buvo rastas ir raštelis su žinute „Kaukės plinta greičiau nei virusas“.

Ar šią ironišką provokaciją galima suprasti kaip siekimą pabrėžti bergždžias pastangas gauti medicinines kaukes, ar kaip šaipymąsi iš perdėtos viruso baimės – provokacijos autoriai tai spręsti paliko patiems vilniečiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas