Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 01

Viskas, ko reikia tobulam vasaros piknikui

Pagaliau vasara, pagaliau viskas žalia ir, tikėkimės, pagaliau bus šilta! Vasaros savaitgalių nėra tiek daug, tad verta juos kruopščiai suplanuoti ir nė vieno nepraleisti veltui. Švęskime ir džiaukimės, bendraukime ir mėgaukimės. O geram piknikui, pasirodo, reikia ne tiek jau daug. Mes suradome šiuos 6 dalykus.
Piknikas
Piknikas / 123RF.com nuotr.

1. Tobulas maistas

Kiekviename piknike svarbiausią vaidmenį vaidina grilis. Jeigu iškylaujate miške, pasiruošimą tenka pradėti nuo malkų – ir tai kur kas įdomiau, nei išsitraukti iš bagažinės pundelį jau paruošto kuro. Sausuolio suradimas ir jo dorojimas, malkų kapojimas ir stovėjimas prie jaukiai besikūrenančio laužo – šių akimirkų per žiemą pasiilgstame labiausiai.

Tačiau nepamirškime, kad iškylaujant į krepšį pravers ir įsimesti užkandžiai. Nes kol nosį ims kutenti kepamos mėsos kvapas, alkį numalšins gardūs vaisiai, daržovių juostelės ar sūris.

2. Ne mažiau svarbu – indai, iš kurių valgysite

Tikrai taip – jokių vienkartinių plastikinių indų, net jei dar tokių turite prikaupę savo spintose. Į pikniko pintinę sukraukite žaismingas lėkštes ir spalvotas mažiau dužias stiklines bei tikrus stalo įrankius – pamatysite, maisto skonis bus visai kitas!

3. Dekoras: taip, jis svarbus ir iškylaujant

Tikriausiai nenorite maistu dalintis su skruzdėlėmis ir kitais miško gyviais, tad į bagažinę nepamiršite įsimesti turistinio staliuko. O jei piknikaujate sode ir ten po obelimi rymo medinis stalas, nepamirškite jo apdengti staltiese. Ji gali būti tradiciškai languota ar gėlėta, svarbu – kad neišblukusi nuo amžiaus. Nepamirškite patiesaliukų ant suolo ar kėdžių bei spalvingų servetėlių. Jeigu norite ypatingos nuotaikos, suskinkite lauko gėlių puokštę ir mėgaukitės vasara – ji juk tokia trumpa.

4. Kuo atsigaivinsite

Mineralinis vanduo ar kiti gaivieji gėrimai iš prekybos centro nieko nenustebins. Tačiau gal galite paruošti savo originalų gėrimą? Vaisinė arbata su ledukais, vaisinis vanduo ar šviežių žolelių prisotintas gėrimas? Gal net šalta kakava ar ledinė kava? Paleiskite fantaziją ir atsiduokite kūrybai.

5. Svarbios smulkmenos

Kiekvienoje iškyloje būtinas dalykas yra kokybiškas peilis bei pjaustymo lentelė – dailiai supjaustyti produktai atrodo daug patraukliau, tiesa? Ir, žinoma, šiukšlių maišai, į kuriuos galėtumėt sukrauti tuščias pakuotes bei maisto likučius, kad juos išvežtumėt iš gamtos, nepalikdami po savęs šiukšlių kalnų.

6. Ir visų svarbiausia – gera kompanija!

Piknikas be draugų – ne piknikas, tad prisiminkite tuos, su kuriais galima aptarti daug temų ir tiesiog smagiai papliurpti. Nepamirškite pramogų vaikams – juk į gamtą traukiate ne tik pavalgyti. Tad kamuolys ir keli stalo žaidimai pravers bet kuriuo atveju. O ar bus linksma – priklausys nuo jūsų, tad nusiteikite šventei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas