Daugiau straipsnių

Vonios kambario baldai: tendencijos, spalvos ir didžiausios klaidos, kurių galite išvengti

Šaltinis:
Reklama
Turinio kontrolė – užsakovo rankose, redakcija neprisidėjo prie turinio kūrimo

Vonios kambario baldai sudėlioja visus taškus ir sukuria estetišką visumą interjere. Tačiau kaip juos išsirinkti, kad jie derėtų prie pasirinktos vonios įrangos? Dažnai žmonės, kurdami vonios kambario interjerą, mėgsta eksperimentuoti, tačiau rezultatas ne visada būna toks, kokio trokštama. Kas padės išvengti klaidų ir kokius darbus būtina atlikti ruošiantis įrengti vonios kambarį?

Vonios kambario baldai

Balta – neblėstanti klasika, bet populiarėja ir ryškios spalvos

„Senukų“ ekspertai pastebi, kad vis dažniau išdrįstama rinktis ryškesnes, tamsesnes vonios baldų spalvas. Balta spalva tikriausiai išliks neblėstančia klasika tiek moderniame, tiek klasikiniame interjere (kartais užtenka pakeisti tik rankenėlių spalvą), tačiau vis dažniau klientai žvalgosi ir į kitus baldų atspalvius.

Renkantis baldus dominuoja medžio atspalviai, derinami su juoda, pilka, taip pat žalia, mėlyna spalvos. Aktualus išlieka betono atspalvis, dominuoja nestandartiniai sprendimai, tokie kaip metalinės detalės kartu su baldine plokšte.

Vonios baldų pasirinkime vyrauja tendencija rinktis tiek spinteles su integruotais praustuvais, tiek pastatomais ant stalviršio dubens tipo praustuvais. Pastaruosiuose ypač populiarėja plonasienės briaunos gaminiai. Vonios įrangoje nėra lyderiaujančios vienos formos – vyrauja ypač didelė formų įvairovė, nuo ryškaus stačiakampio / kvadrato formos iki apvalaus ar ovalaus varianto, pasirinkime daugėja nestandartinių, gamtos formas atkartojančių gaminių. Rekomenduojame rinktis iš Europos gamintojų Elita ar Masterjero vonios kambario baldų.

Didžiausios klaidos vonios kambaryje ir kaip jų išvengti

Vonios įrengimo darbai turi prasidėti nuo teisingo zonavimo ir elektros tinklų plano – taip išvengsite klaidų. Būtina laikytis statybos reglamentuose esančių reikalavimų, kaip, tarkime, elektrinius prietaisus, taip pat ir elektros lizdus ar kaitintuvus, montuoti ne arčiau kaip 60 cm atstumu nuo vandens šaltinio – kriauklės, vonios ar dušo kabinos krašto – šie reikalavimai galioja ir planuojant elektrinių ar kombinuoto tipo rankšluosčių džiovintuvų vietą.

Prieš žengiant į apdailos etapą, būtina žinoti, kokio tipo santechnikos prietaisus naudosite – jei planuojami potinkiniai prietaisai, būtina turėti tikslias jų specifikacijas arba jau pačius maišytuvus / dušo sistemas, kad tinkamai paruoštumėte techninę dalį. Todėl rekomenduojame šį vonios įrengimo etapą patikėti tik savo srities profesionalams.

Renkantis plyteles neužmirškite, kad patalpoje bus ir kiti daiktai – vonios baldai, dušo kabina, vonia, apšvietimas. Gana dažnai nutinka taip, kad klientai renkasi išraiškingų spalvų plyteles ir baldus, kurie vėliau vienas kitą užgožia.

„Senukai“ nuotr./Vonios kambario baldai
„Senukai“ nuotr./Vonios kambario baldai

Dažniausiai dėmesį traukia ir aksesuarai bei kitos santechnikos dalys. Visada įspūdžio jausmą suteikia ryškesnis dušo kabinos rėmas, nestandartinės spalvos maišytuvai ar netradicinės formos, spalvos rankšluosčių džiovintuvai.

Detalės, padėsiančios išlaikyti darnią interjero visumą vonios kambaryje

Klientams visada rekomenduojama išlaikyti tam tikrą švaros įspūdį – neprimarginti patalpos ir išlaikyti tą pačią stilistiką. Jei pasirenkamas juodas maišytuvas, tai jis turi turėti „draugą“ šioje patalpoje – veidrodį su juodu rėmu, dušo sienelę su juodu rėmu, juodą įmontuojamo unitazo mygtuką. Jei praustuvas pasirenkamas ne standartinės baltos spalvos, tada ta spalva turi atsikartoti kituose elementuose – unitazo puode, vonios išorinės sienelės dalyje. Jei keramika pasirenkama balta, tai geriausia jei ji liktų dominuojanti ir kituose keramikos elementuose.

„Senukai“ nuotr./Vonios kambario baldai
„Senukai“ nuotr./Vonios kambario baldai

Vandens maišytuvuose ir praustuvuose dominuoja spalvų ir formų įvairovė. Renkantis griežtos kampuotos formos praustuvą tikslinga naudoti analogiškos geometrijos maišytuvus ar dušo sistemas. Maišytuvuose ypač patrauklios naujos kolekcijos su krioklio tipo vandens srove. Rekomenduojame rinktis iš Vokietijos gamintojo „Hansgrohe“ Vivenis kolekcijos, Skandinavų prekinio ženklo „ORAS“ Stela kolekcijos ar Italijos brando „Vicario Armando „STILE kolekcijos.

Ryškėja aptakesnių formų grįžimas, vadinamojo „pirštukų“ tipo maišytuvų atgimimas, kaip pavyzdžiui, „Oras“ prekinio ženklo Optima Style ir Deante Silia kolekcijose.

„Senukai“ nuotr./Vonia
„Senukai“ nuotr./Vonia

Jaukumo suteiks žemės spalvos

Įrenginėjant vonios kambarį labai svarbu atsižvelgti į ergonomiką, apšvietimą. Nepamirškite ir spalvų, dekoracijų, augalų - taip įnešite gyvumo, o vonios kambarys nebus „šaltas“. Jaukumo suteikia žemės spalvos, visi medžio motyvai - nuo grindų ir sienų dangos iki vonios aksesuarų.

Jaukumas taip pat asocijuojasi su šiluma – taigi, svarbu apgalvoti visus vonios kambario šildymo variantus. Dažniausiai žmonės renkasi bendrą namo sisteminį šildymą bei gyvatuką - juk labai malonu po vonios procedūrų nusišluostyti šiltu rankšluosčiu ir apsigobti šiltu chalatu.