Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 30

VU Botanikos sode Kairėnuose vyks tradicine tapusi gėlių paroda

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos proga Vilniaus universiteto (VU) botanikos sodas organizuoja jau tradicine tapusią vasaros gėlių parodą „Lelija Mindaugo karūnai“. Tai jau aštuntoji VU Botanikos sode rengiama įspūdingiausių kolekcinių gėlių paroda, kurią globoja prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šiais metais paroda vyks liepos 5–7 dienomis.
2021 m. parodos akimirkos
2021 m. parodos akimirkos / VU Botanikos sodo nuotr.

Čia akį trauks šimtai įvairiausių rūšių ir veislių lelijų, viendienių, rožių bei kitų vasarą žiedais džiuginančių augalų, kolekcionuojamų sodo skyriuose Kairėnuose ir Vingyje. Taip pat bus eksponuojama unikali vienintelė Europoje miežių mutantų kolekcija, rašoma VU Botanikos sodo pranešime spaudai.

Parodoje lankytojai galės susipažinti su pačiomis naujausiomis ir įdomiausiomis šiuo metu Lietuvoje auginamomis gėlėmis, lietuvių selekcininkų kuriamomis gėlių veislėmis, vaistiniais, prieskoniniais bei aromatiniais augalais. Taip pat parodos metu bus eksponuojami Lietuvos floros bei auginami sumedėję augalai.

VU Botanikos sodo nuotr./2021 m. parodos akimirkos
VU Botanikos sodo nuotr./2021 m. parodos akimirkos

Žinoma floristė Vaiva Jucytė demonstruos gėlių kompozicijas. Savo augalus eksponuos ir VU Šiaulių akademijos botanikos sodo specialistai. Todėl kviečiame visus mylinčius augalus – ką apžiūrėti čia ras kiekvienas.

Paroda veiks liepos 5 d. 13–19 val., liepos 6–7 d. 11–19 val. Parodos atidarymas liepos 5 d. 13 val.

VU Botanikos sodo Muziejaus adresas: Kairėnų g. 45, Vilnius. Prie sodo yra nemokamos stovėjimo aikštelės. 18, 38, 114 autobusų stotelė „Kairėnai“. Pati paroda nemokama, užtenka įsigyti lankymo bilietą, su kuriuo bus galima taip pat aplankyti ir patį VU Botanikos sodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas