Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 11

Žaismingi kiaušinių marginimo būdai: nuo kaklaraiščio iki skutimosi putų. Įtraukite ir vaikus!

Velykos – puiki proga užsiimti kūryba. Gebantys, turintys kantrybės ir mokantys tai daryti, be abejonės, liks ištikimi kiaušinių marginimui vašku. Norintiems naujovių ar užsiėmimo, į kurį galėtumėte kuo puikiausiai įtraukti ir vaikus, siūlome keletą neįprastų, bet žaismingų idėjų, kaip dekoruoti velykinius margučius. Tiesa, tam reikės kiek neįprastų priemonių: nagų lako, kreidelių, gumelių, šilkinių kaklaraiščių ir net skutimosi putų!
Kiaušinių dažymas naudojant kaklaraiščius ir nagų laką
Kiaušinių dažymas naudojant kaklaraiščius ir nagų laką / 15min koliažas

Kiaušinių dažymas naudojant šilkinį kaklaraištį

Jei namuose turite senų, nebenaudojamų šilkinių kaklaraiščių, jie gali tapti puikia priemone kiaušiniams dažyti.

Jums reikės: senų šilkinių kaklaraiščių (arba šilkinio audinio skiaučių), balto medvilninio audinio, gumelių ar siūlų, žirklių, puodo, vandens, acto, kiaušinių.

Kaip atlikti? Pirmiausia nuplaukite kiaušinius – sumerkite į vandenį su actu (2 valg. šaukštai) ir palikite keletui minučių. Ištraukę kiaušinius kruopščiai nušluostykite, nusausinkite.

Susikarpykite kaklaraiščio skiauteles, kad į jas tilptų suvynioti kiaušinį. Tą patį padarykite ir su baltu medvilniniu audeklu. Taigi pirmiausia kiaušinį suvyniokite į šilkinio kaklaraiščio skiautę, tada – į baltą audinį, ir galą užvyniokite gumute arba užriškite siūlu.

Paruoštus dažyti kiaušinius dėkite į puodą, pripilkite vandens, porą valgomųjų šaukštų acto ir virkite apie 15 minučių.

Išvirtus kiaušinius išvyniokite, nusausinkite ir, jei norite blizgaus lukšto, suvilgykite gabalėlį vatos ar popierinio rankšluosčio alyvuogių aliejumi ir patepkite juo kiaušinius.

VIDEO: Kaip nudažyti velykinius kiaušinius, naudojant šilkinį kaklaraištį?

Kiaušinių dažymas vaškinėmis kreidelėmis

Vaškinės kreidelės – tai, ką dievina vaikai ir ko nekenčia jų tėvai. Juk nėra taip lengva nuvalyti mažųjų meno kūrinius nuo sienų. Jei ši situacija jums pažįstama, pasiūlykite savo vaikams šiomis spalvingomis kreidelėmis nudažyti kiaušinius. Jiems tokia idėja tikrai patiks.

Jums reikės: įvairiaspalvių vaškinių kreidelių ir virtų ar tuščiavidurių (išpūstu tryniu) kiaušinių.

Kaip atlikti? Kiaušinius išvirkite jums patinkančiu būdu ir dar karštus sudėkite į įkaitintą orkaitę, kad neatvėstų ir nudžiūtų.

Prisitarkuokite įvairių spalvų kreidelių.

Kiaušinius, kuriuos marginsite, įdėkite į laikiklius ir, kol jie dar karšti, berkite ant lukšto sutarkuotą kreidelę, ją įtrinkite arba leiskite ištirpti natūraliai.

Vis dar karštus kiaušinius galite apvolioti ir kreidelių drožlėse ar trupiniuose, tada kiaušiniai atrodys dar gražiau.

VIDEO: Kiaušinių dažymas vaškinėmis kreidelėmis

Kiaušinių dažymas naudojant gumeles

Norite dryžuotų ar kitomis geometrinėmis figūromis puoštų margučių? Tam puikiai tiks gumelės. Jų apskritai pravartu buityje turėti, o, jei pamenate, jos pasitarnaus ir kiaušinius sukant į šilkinį kaklaraištį.

Jums reikės: gumelių, kiaušinių ir dažų – jūsų valia, ar rinksitės maistinius dažus, ar gaminsite juos patys iš natūralių produktų.

Kaip atlikti? Gumeles paprasčiausiai užmaukite ant virto kiaušinio kokiu tik norite „raštu“ ir panardinkite į paruoštus dažus. Palaikykite dažuose apie pusvalandį, pamėginkite ištraukti kiaušinį, nuimti gumeles ir pažiūrėti, kas pavyko. Jei linijų norėsis ryškesnių, kiaušinius dažuose palaikykite ilgiau.

VIDEO: Kiaušinių dažymas naudojant gumeles

Kiaušinių dažymas nagų laku

Išties taip nudažyti kiaušiniai atrodys labai originaliai, o kiek džiaugsmo bus ir vaikams, kurie galės tuo užsiimti.

Jums reikės: dubenėlio su vandeniu (geriausia vienkartinio), pirštinių, ausų arba dantų krapštukų, įvairių spalvų nagų lakų ir, žinoma, kiaušinių (virtų arba išpūstų).

Kaip atlikti? Į indelį su vandeniu lašinkite po lašą nagų lako, tada ausų ar dantų krapštuku kurkite patinkantį piešinį. Kai gausite norimą „piešinį“, atsargiai į vandenį panardinkite kiaušinį taip, kad jūsų sukurtas piešinys prie jo priliptų.

Tada, kiaušinį vis dar laikant vandenyje, ausų ar dantų krapštuku atsargiai nuo jo nuvalykite dažų perteklių ir ištraukite. Įstatykite kiaušinį į indelį, kad nudažyta dalis nudžiūtų. Kitą dalį galite dažyti taip pat.

VIDEO: Kiaušinių dažymas naudojant vandenį ir nagų laką

Kitas būdas – prieš dažydami švarų baltą kiaušinį apvyniokite popierine lipnia juostele ties ta vieta, iki kur norite nardinti į dažus, kad paskui galėtumėte ją nuklijuoti ir liktų tiesi linija. Likusią baltą kiaušinio dalį galite nuspalvinti pasirinktu nagų laku, užklijuoti blizgią juostelę, nupiešti akeles, nosį.

VIDEO: Kiaušinių dažymas naudojant vandenį ir nagų laką

Kiaušinių dažymas skutimosi putomis arba grietinėle

Dar vienas itin žaismingas kiaušinių dažymo būdas, kuris tikrai patiks jūsų vaikams!

Jums reikės: kietai išvirtų baltų kiaušinių, acto, skutimosi putų arba purškiamos grietinėlės, maistinių dažų (įvairių spalvų), 2 indų, medinio pagaliuko ar dantų krapštuko, mentelės.

Kaip atlikti? Į indą pripurkškite skutimosi putų arba grietinėlės. Jas mentele išlyginkite. Pridėliokite įvairių spalvų maistinių dažų taškelių. Mediniu pagaliuku ar dantų krapštuku išmaišykite putas, kad spalvos susilietų.

Kietai išvirtus kiaušinius porą minučių pamirkykite vandenyje su actu, tada nusausinkite ir paridenkite margaspalvėse putose. Kai šie jomis pasidengs, sudėkite juos į kokį nors indą ir palikite tame inde pabūti 10–15 minučių. Tada atsargiai nuplaukite kiaušinius, nusausinkite ir sudėkite į lėkštę. Išvyste, kokiomis pastelinėmis spalvomis pasidengė jūsų velykiniai kiaušiniai!

VIDEO: Kiaušinių dažymas naudojant skutimosi putas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas