Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 27

„Žingsniai 2021“ baigiamajame renginyje – padėkos kasdienybės herojams

„Maži darbai gali virsti stebuklais“ – kad šis šūkis nėra tik tušti žodžiai, gerai žino visi Europos socialinio fondo agentūros (ESFA) organizuoto sėkmės istorijų konkurso „Žingsniai 2021“ dalyviai.
Martynas Kavaliauskas
Šventės dalyviams koncertavo Martynas Kavaliauskas / Beatos Štampachovos / 15min nuotr.
Temos: 1 „Žingsniai“

Jau tradiciniu tapęs baigiamasis projekto renginys turi dvi dalis – konferenciją ir konkurso „Žingsniai“ apdovanojimus. Pirmojoje dalyje, prasidėjusioje nuo ryto konferencijoje „Kaip tapti impulsu, galinčiu pakeisti pasaulį“, konkurso „Žingsniai 2021“ herojai ir skirtingų Europos socialinio fondo (ESF) lėšomis finansuotų projektų vykdytojai klausėsi įkvepiančių pranešimų, kuriuos paruošė žurnalistai ir visuomenės veikėjai Andrius Tapinas bei Rytis Juozapavičius, taip pat lektorius Linas Dungveckis. Vėliau renginio dalyvius į diskusiją kvietė „Gedimino legiono“ savanoriai, kalbėję apie tai, kad dideliems darbams nuveikti dažnai visai nebūtina ieškoti superherojų – daug svarbių dalykų padaro paprasti žmonės.

Tokie paprasti žmonės, sukūrę didelius stebuklus, yra ir visi 20 šiemet konkursui „Žingsniai 2021“ atrinktų istorijų herojai: vyrai, moterys, paaugliai, pasinaudoję galimybe ir įgyvendinę savo svajones bei tikslus.

Jų istorijos ir projektai, finansuoti ESF lėšomis, buvo atrinkti iš daugybės kitų. Visas jas 15min skaitytojai galėjo rasti portale, taip pat – rinkti 5 labiausiai patikusias.

Tokie paprasti žmonės, sukūrę didelius stebuklus, yra ir visi 20 šiemet konkursui „Žingsniai 2021“ atrinktų istorijų herojai.

Daugiausia palaikymo sulaukė šie pasakojimai: tai ypatingą ryšį užmezgusi auklėtoja Silvija ir darželinukas Altanas, gatvės šokių virusu stovykloje užsikrėtusios ir draugystę atradusios Kamilė ir Ieva, dėl karo gimtinę palikusi ir Lietuvą pamilusi ukrainietė Olena, Jurgita, kurios dėka Kėdainiuose gyvenantys kitokie vaikai šoka su sensoriniais maišais bei mokosi pažinti save bei kitus, taip pat romų virtuvės restoraną kartu su bendruomenės nariais įkūręs romas Ištvanas.

Įkvepiančias istorijas renginyje dar kartą priminė vaizdo reportažai, kuriuose herojai atskleidė savo gyvenimo pokyčius, sudalyvavus ESF lėšomis finansuotuose projektuose. Kiekvieną vaizdo siužetą palydėjo nuoširdūs plojimai. „Iš šių reportažų yra ko mums visiems pasimokyti. Pavyzdžiui, meilės savo šaliai, pastebėti ir įvertinti tai, kiek daug gerumo aplink mus“, – komentavo renginį vedusi televizijos ir radijo laidų vedėja Gabrielė Martirosian.

Beatos Štampachovos / 15min nuotr./Projekto „Žingsniai 2021“ šventė
Beatos Štampachovos / 15min nuotr./Projekto „Žingsniai 2021“ šventė

Patys projekto dalyviai atviravo, kad toks renginys jiems yra šventė ir didelis įvertinimas. Taip pat – paskatinimas nesustoti.

„Manau, ne tik man kartais reikia patvirtinimo, kad einu teisingu keliu. Todėl tokie projektai – be galo svarbūs“, – po renginio sakė viena iš jo dalyvių – vaikų namuose užaugusi Kristina, svajojanti apie nuosavą tatuiruočių saloną. Projekto, kuriame dalyvavo dėka, ji išmoko šio amato. Vasaros pradžioje kalbėdama su žurnalistais minėjo, jog taupo pinigus įrangai, reikalingai darbų pradžiai.

„Dabar jau beveik viską esu nusipirkusi. Trūksta tik spyrio – kad pajudėčiau dar vieną žingsnį į priekį“, – šypsodamasi prisipažino Kristina. Į „Žingsniai 2021“ iškilmes ją atlydėjusi projekto vykdytoja pastebėjo, kad tokie renginiai kartais dovanoja be galo naudingų pažinčių ar žinių: „Pavyzdžiui, šiandien čia būdamos sužinojome šį tą naudingo Kristinai – apie Užimtumo tarnybos rengiamą programą. Reikės pasidomėti ir galbūt tai bus tas lemiamas žingsnis jos karjeros pradžiai“.

Šventę vainikavo dainininko Martyno Kavaliausko ir grupės koncertas, pakėlęs nuo kėdžių visus, kurie lietingą popietę sušalo ar apsnūdo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas