Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karvę ganiusią moterį pervėrė metalinis strypas: medikai stebisi, kuo viskas baigėsi

65-erių metų moteris iš Indijos ištrūko iš mirties gniaužtų po to, kai ją pervėrė beveik 60 cm ilgio metalinis strypas, rašo „Daily Mail“.
Ligoninė
Ligoninė / Shutterstock nuotr.

Surūdijęs strypas kyšojo iš žemės laukuose, kur moteris įprastai ganydavo karves. Vienas iš gyvulių netikėtai pradėjo tempti moterį, laikiusią jį už virvės.

Netekusi pusiausvyros, ji nukrito tiesiai ant metalinio strypo. Šis prasiskverbė pro moters tiesiąją žarną ir pasiekė erdvę už pilvaplėvės, dengiančios pilvo organus.

Remiantis šio atvejo medicinine ataskaita, paskelbta žurnale „International Journal of Surgery Case Reports“, strypas tik per stebuklą nepadarė žalos moters kraujagyslėms ir organams.

Visgi 65­-metei prireikė antibiotikų ir skiepo nuo stabligės, kad būtų išvengta infekcijos, mat strypas buvo surūdijęs ir padengtas purvu bei karvių mėšlu.

Moteriai buvo atlikta dviejų valandų trukmės operacija, kurios metu buvo pašalintas strypas, išstumiant jį per tiesiąją žarną. Ten esantis pradūrimas buvo sutvarkytas.

Po 10 dienų, praleistų ligoninėje, moteris buvo išleista namo. „Esu dėkinga visiems gydytojams ir slaugytojams, kurie manimi taip gerai rūpinosi“, – sakė ji.

Anot vietos gydytojų, tokių atvejų jų praktikoje pasitaiko labai retai, juolab kad nelaimė moteriai nepaliko jokių rimtų ir ilgalaikių pažeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas