Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Kruvinas košmaras miegamajame: moteris pabudo įsitikinusi, kad nužudė savo vyrą

54 metų Sharon Martin iš Pietų Velso pasaulis apvirto aukštyn kojomis, kai vieną 2021-ųjų liepos rytą ji pabudo kruvino nusikaltimo vietoje. Moteris savo miegamajame pamatė daugybę kraujo ir ginklą, kuriuo manė nušovusi savo vyrą Chrisą. Vis dėlto tikrovė pasirodė esanti visiškai kitokia, rašo „Daily Mail“.
Išdavystė
Baimė / Shutterstock nuotr.

„Pabudau apie 6 valandą ryto, kad išgerčiau vaistų, ir pamaniau, kad nužudžiau savo vyrą. Mačiau jo kūną, ginklą, kraują – tai buvo tarsi scena iš filmo. Pradėjau rėkti: „Chrisai, ar aš tave nušoviau?“ – skaudžiais prisiminimais dalijasi moteris.

Jos sutuoktinis nesuprato, kas vyksta, – iki tol jis saugiai ir kietai miegojo šalia savo žmonos. Vyras buvo visiškai sveikas, jokio kraujo ir ginklo šalia nesimatė. Pasirodo, kad Sharon iš tiesų pasireiškė haliucinacijos.

Moteris buvo skubiai nugabenta į ligoninę Bristolyje. Gydytojai nustatė, kad jos smegenyse yra skysčių ir cista. Galiausiai paaiškėjo, kad jos problemų šaltinis yra titano implantas, kurį Sharon gavo prieš kelerius metus, kaip dalį klinikinio tyrimo, skirto Parkinsono ligai gydyti.

Sharon implantas, įtaisytas už kairiosios ausies, buvo sistema, leidžianti augimo baltymą įvesti tiesiai į jos smegenų audinį. Iš pradžių šis metodas visiškai sustabdė Sharon drebėjimą. Bet, galų gale, klinikinis tyrimas buvo nutrauktas, nes bendri dalyvių rezultatai nebuvo įtikinami.

Vis dėlto, pasibaigus tyrimui, implantas liko moters smegenyse ir 2021-ųjų liepą nuo jo kilo infekcija. Remiantis Parkinsono ligos JK tyrimų direktoriaus pateikta ataskaita, infekcija iš sistemos nutekėjo į smegenis.

Shutterstock nuotr./Haliucinacijos
Shutterstock nuotr./Haliucinacijos

„Kiekvieną dieną tie vaizdai man stovi prieš akis. Tai paskutinis dalykas, kurį matau prieš eidama miegoti. Dabar dėl šios traumos lankausi pas specialistus. Kai pasižiūriu į savo vyrą, jaučiu kaltės jausmą. Įsivaizduokite – tu tikrai tiki, jog tai padarei. Būtent tai aš išgyvenau – man tai buvo tikra“, – pasakoja moteris.

Iš pradžių besidžiaugusiai implanto rezultatais, vėliau Sharon buvo pasakyta, kad viską, kas jai atsitiko, lėmė būtent jis. Galiausiai pacientei ligoninėje visa sistema buvo pašalinta.

„Nesulaukiau nei atsiprašymo, nei nieko – man buvo pasakyta, kad tokia klinikinių tyrimų dalis“, – tvirtina istorijos herojė.

Visas šis incidentas Sharon paliko „siaubingus“ prisiminimus ir jausmą, kad ji prarado tikrąją save.

„Maniau, kad išprotėjau. Kai žmonės ateidavo manęs aplankyti į ligoninę, nežinodavau, kas yra tikra, o kas ne. Kartais ir dabar vis dar nežinau, kur esu – tiesiog imu ir „atsijungiu“. Jie viską nurašo Parkinsono ligos progresavimui, bet aš žinau, kad yra kitaip. Manau, kad tikrosios Sharon jau seniai nebėra“, – apgailestauja moteris.

Ji pripažįsta, jog dalyvauti klinikiniame tyrime buvo jos pačios pasirinkimas. Vis dėlto Sharon tikėjosi, kad po to jai bus parūpinta tinkama priežiūra.

Unsplash nuotr./Smegenys
Unsplash nuotr./Smegenys

Reaguodama į šį incidentą, Claire Bale, Parkinsono ligos JK tyrimų direktoriaus pavaduotoja, sakė: „Sharon dalyvavo novatoriškame tyrime, kuris buvo tikrai daug žadantis, bet, deja, ji susidūrė su bloga patirtimi jam pasibaigus.

Užjaučiame ją ir keletą kitų dalyvių, kurių rezultatai buvo panašūs, ir glaudžiai bendradarbiaujame su klinikų komanda, kad galėtume juos palaikyti.

Ligoninė yra atsakinga už klinikinių tyrimų dalyvių priežiūrą, tačiau mūsų kaip pagrindinio šio tyrimo finansuotojo ir pagrindinės JK labdaros organizacijos, skirtos Parkinsono ligai gydyti, pareiga yra remti tokius dalyvius kaip Sharon.

Dirbdami su tyrimo dalyviais ir klinikine komanda išmokome pamokų, kurios bus panaudotos per visus šiuo metu vykstančius tyrimus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite
15min naujienlaiškius