Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Magiška orgazmo galia: po kulminacijos vyrui pasaulis nusidažo rožine spalva

Ne vienam žmogui, patyrusiam orgazmą, gyvenimas tarsi nusidažo rožine spalva. Pasirodo, būna ir tokių, kurie tai patiria ir ne perkeltine prasme. Gydytojai neseniai aprašė vieno vyro būklę, dėl kurios po kulminacijos jis aplink save pradeda matyti rožinius atspalvius, skelbia laikraštis „The New Zealand Herald“.
Orgazmas
Orgazmas / Shutterstock nuotr.

Remiantis atvejo analize moksliniame leidinyje „Iranian Journal of Psychiatry“, 31-erių vyras, įvardytas kaip ponas R, gydytojams sakė, kad patyręs orgazmą jis pasaulį ima matyti rožine spalva. Objektai jam taip pat tampa ryškesni ir skaidresni, tarsi būtų ankstyvas rytas, net jei orgazmą jis patiria naktį. Pacientui gydytojai atliko daugybę testų.

„31 metų sveikas vyras orgazmo metu patiria regėjimo pokyčius. Be to, jis pasakoja patyręs spalvos-skausmo pojūtį kiekvieną kartą, kai vaikystėje pajusdavo stiprų krūtinės skausmą. Nė vienas iš šių pojūčių neturėjo neigiamos įtakos jo kasdieniam ar seksualiniam gyvenimui“, – atvejo tyrime rašė elgsenos mokslų tyrinėtojai ir psichiatrijos ekspertai iš Mašhado universiteto.

Remiantis atvejo tyrimu, ponas R, bendrosios praktikos gydytojas iš Irano, išrašė sau sertralino, antidepresantų, žinomų kaip selektyvus serotonino reabsorbcijos inhibitorius (SSRI). Jis vartojo vieną 25 mg dozę kasdien tris mėnesius, kad gydytų obsesinio-kompulsinio sutrikimo simptomus.

Kai ponas R buvo nukreiptas į tyrimo autorių psichiatrijos kliniką, jie užsiminė, kad jam galėtų būti sinestezija. Tai paskatino vyrą atskleisti, kad būdamas jaunesnis jis patyrė ir kitų „keistų jausmų“.

Iranietis paaiškino, kad kiekvieną kartą, kai vaikystėje dėl širdies vožtuvų ligos patyrė stiprų krūtinės skausmą, jis matė baltą spalvą. Vyras pridūrė, kad šios spalvos nematė kitų rūšių skausmų metu ir tai nebuvo susiję su jokiais regėjimo sutrikimais.

Įvertinę pono R būklę, gydytojai nustatė, kad jis neturi spalvų matymo sutrikimų, seksualinės funkcijos sutrikimo ar kitų ligų, todėl jam oficialiai diagnozuota sinestezija. Specifinio gydymo šiai būklei nėra – anot medikų, tai nėra liga.

Kaip teigia Klivlando klinika, sinestezija yra būsena ir suvokimo reiškinys, sukeliantis jutimų susikryžminimą. Dėl šios būklės vienu metu suaktyvinami du ar daugiau pojūčių, kai paprastai inicijuojamas tik vienas. Pavyzdžiui, kai kurie žmonės gali „paragauti“ spalvų arba „jausti“ garsus.

Ekspertai apskaičiavo, kad visame pasaulyje sinesteziją patiria mažiausiai 4 proc. žmonių. Visgi šis skaičius gali būti ir didesnis, nes galimų sinestezijos formų yra labai daug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne