Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moteris išsiskyrė su vyru, kad išsaugotų santykius: viskas baigėsi netikėtai

Daugeliui skyrybos gali atrodyti kaip kelio pabaiga, tačiau viena moteris teigia, kad tai buvo būtent tai, ko jai reikėjo, kad santykiai būtų išgelbėti.
Vestuvės
Vestuvės / 123rf.com

Anu Verma ir Robertas Durrantas įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio per atostogas Ibizoje, o vėliau susižadėjo, rašoma metro.co.uk.

Tačiau praėjus dvejiems metams po vestuvių ir po to, kai susirgo pogimdymine depresija, Anu pateikė skyrybų prašymą.

Nepaisant to, kad 44 metų moteris vėl pradėjo susitikinėti, ji negalėjo išmesti iš galvos buvusio vyro, ir netrukus meilės liepsna vėl įsižiebė.

Dabar pora vėl kartu ir laimingesnė nei bet kada, tačiau Anu atsisako vėl sumainyti žiedus. „Nenoriu ištekėti antrą kartą, nes man nebereikia tokio patvirtinimo, – sakė moteris. – Įtampa dėl santuokos ir to, ką ji reiškia, bei kitų žmonių lūkesčiai galiausiai lėmė, kad santuoka iširo“.

Anu savo skyrybas apibūdina kaip „sudėtingą laikotarpį“, privertusį ją susidurti su neišspręstais jausmais. Pabandžiusi gyventi toliau, ji dažnai pastebėdavo, kad norėtų, jog asmuo, su kuriuo susitikinėjo, būtų Robas, ir tai jai padėjo suprasti, kad jų ryšys nėra kažkas, ką ji galėtų lengvai pamiršti.

„Kad išsaugotume savo santykius ir galėtume išsigydyti bei augti kaip asmenybės, reikėjo išsiskirti“, – sakė ji. Poros skyrybas iš dalies paskatino Anu sunkumai po to, kai 2018 m. pagimdė pirmąjį vaiką Noah.

Ji pradėjo jausti „nuoskaudą“ sau ir Robui. Tai, kartu su „liūdesiu ir menka saviverte“, paskatino juos išsiskirti.

„Iš pradžių mūsų santuoka atrodė kaip gaivaus oro gurkšnis, – aiškino Anu. – Bet paskui ėmė kamuoti nesaugumo jausmas ir baimė būti paliktai“. Kadangi jie ėmė daugiau ginčytis, santykiai „nebebuvo sveiki“ ir pora nusprendė išsiskirti.

Anu, kuriai buvo sunku susitaikyti su bendra tėvyste, pasisamdė terapeutą, kad susidorotų su savo jausmais, ir jai buvo diagnozuota pogimdyminė depresija. Pradėjus kamuoti kaltės jausmui, ji vėl kreipėsi į Robą. Tada, praėjus dvejiems metams po skyrybų, jie vėl susitiko, tik šį kartą be žiedo.

„Su Robu supratome, kad mus vis dar sieja stiprus ryšys, ir nusprendėme suteikti sau dar vieną šansą, – sakė Anu. Nors Robas ne visu šimtu procentų sutinka su Anu nuomone dėl to, kad jiems nebereikia susituokti, dabar jie geriau moka tvarkytis su savo emocijomis ir prireikus nustatyti ribas.

„Jis žino, kad nesilaikau tradicinių normų, ypač kai kalbama apie santuoką, bet tai jam manyje patinka. Aš nerimauju, kad neigiami jausmai atsinaujintų, jei vėl susižadėtume, ir man tai dabar yra pagrindinė priežastis, kodėl mes to nesvarstome. Mūsų santuoka iš dalies iširo dėl pogimdyminės depresijos, bet daugiausia dėl to, kad nebendravome“, – kalbėjo moteris.

2021 m. rugsėjį pora susitaikė ir susilaukė antrojo vaiko – Evos. Ir nors žmonės šokiruoti sužinoję apie jų praeitį, pora išvengė aplinkinių vertinimo.

„Kadangi gyvename kartu su dviem vaikais, žmonės mus mato kaip vyrą ir žmoną, – sakė Anu. – Iš tikrųjų tai nieko nepakeitė, išskyrus tai, kad nėra teisinio dokumento, įpareigojančio mus būti kartu visą gyvenimą. Turėjome išmokti, kaip svarbu būti atviriems vienas kitam dėl savo jausmų ir spręsti iškilusias problemas, o ne leisti joms įsisenėti. Bet svarbiausia, kad išmokome, kaip teikti pirmenybę vienas kitam ir savo santykiams, net ir esant chaosui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai