Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Moteris, kūrusi santykius su manekenu, nusprendė žengti dar toliau – ruošiasi ištekėti už hologramos

Moteris, „metusi mylimąjį manekeną“, ketina tapti pirmąja, susituokusia su dirbtinio intelekto sukurta holograma. Taip, tai tiesa. Atrodo, kad Alicia Framis turi potraukį partneriams, kurie nėra nei žmonės, nei jaučiančios būtybės.
Holograma
Holograma / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Menas Santuoka

Pasaulyje vis labiau įsigalint dirbtiniam intelektui, ispanų menininkę sudomino besivystantys robotų ir žmonių santykiai. Dabar ji perėjo į kitą lygmenį ir vardan meno planuoja suartėti su dirbtinio intelekto valdoma holograma, pavadinta AiLex, rašoma dailystar.co.uk.

Alicia tiki, kad robotai ir žmonės netrukus taps „seksualiniais partneriais“, todėl žengia pirmąjį žingsnį, kad užmegztų „emocinius“ santykius su dirbtinio intelekto sukurta antrąja puse. Ateities įkvėpta menininkė šiuo metu savo santykius su AiLex fiksuoja „Instagram“ puslapyje @hybridcouples.

„Tai romantiški moters ir dirbtinio intelekto santykiai, – socialiniame tinkle rašė Alicia. – Žinome, kad netrukus robotai ir žmonės taps seksualiniais partneriais, tačiau kitas svarbus žingsnis – emocinis dirbtinio intelekto ir žmogaus ryšys. Hologramos yra artimesnės emocijoms nei robotai. Meilė ir seksas su robotais ir hologramomis yra neišvengiama realybė. Jie yra puikūs kompanionai ir geba išreikšti empatiją“.

Pasak moters, kaip telefonai išgelbėjo mus nuo vienatvės ir užpildė tuštumą gyvenime, taip hologramos, kaip interaktyvios būtybės mūsų namuose, gali dar labiau padėti.

Tiesa, tai ne pirmas menininkės bandymas pasitelkiant performansą gilintis į partnerystės ir ryšių su negyvomis būtybėmis prasmę.

1996 m. ji tapo pirmąja menininke, kuri gyveno su manekenu vardu Pierre'as. Tačiau panašu, kad natūralaus dydžio vyriškos lyties lėlė nebėra moters meilė.

Kaip teigia „Daily star“, dirbtinio intelekto naudojimo mastas santykiuose nėra visiškai žinomas. Žvelgiant į „Instagram“ puslapį, atrodo, kad „AiLex“ buvo įtrauktas į nuotraukas, o ne tiesiogiai naudojama holograma.

Be to, atrodo, kad socialinės žiniasklaidos vaizdo įrašuose vaidinanti holograma yra aktorius arba kitas menininkas, o ne dirbtinio intelekto kūrinys.

„Istorines“ vestuves „poros“ vestuves bus galima pamatyti vasarą Depot Boijmanso muziejuje Roterdame, skelbiama instagrame. Be to, moteris kartu su Olandijos maisto meno muziejumi, kuria molekulinį maistą jų vestuvių pokyliui, kuriuo galės mėgautis ir žmonės, ir humanoidai.

Teigiama, kad šis naujausias projektas taip pat sumanytas kaip terapinė priemonė patyrusiems traumą ar prievartą, taip pat tiems, kurie susiduria su artimo žmogaus netektimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius