Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Moteris pasidalino, į kokius sunkios ligos požymius neatkreipė dėmesio: tai buvo raudonos vėliavėlės

Toros Murphy pilve buvo net 12 litrų skysčio, kol gydytojai atskleidė siaubingą tiesą – ji susidūrė su kiaušidžių vėžiu. Šiandien jauna moteris paragino kitus nedelsiant kreiptis į gydytoją, jei pastebi, kad kas nors negerai, rašoma express.co.uk.
Išsipūtęs pilvas
Išsipūtęs pilvas / Shutterstock nuotr.

Dabar 25-erių metų mergina iš Brisbano (Australija) turėjo vykti į metų trukmės kelionę po pasaulį su savo partneriu, kai ją pradėjo kamuoti pilvo pūtimas.

Jis tapo toks stiprus, kad ji atrodė lyg „šeštą mėnesį nėščia“, o pora net juokavo, kad galbūt taip ir yra. Tačiau po keturių savaičių nemalonių simptomų, Tora nusprendė pasitikrinti pas gydytoją būdama Jungtinėje Karalystėje. Tada, 2023 m. birželį, ji sužinojo siaubingą tiesą apie savo būklę.

Kalbėdama „TikTok“ vaizdo įraše ji prisiminė: „Buvome išvykę septynioms savaitėms, mane jau beveik mėnesį kamavo pilvo pūtimas, o būklė vis blogėjo. Kai grįžome į Jungtinę Karalystę, nusprendžiau, kad turbūt turėčiau nueiti ir pasitikrinti, nes negalėjau valgyti ir jaučiausi labai nepatogiai“.

Torai buvo visiškas šokas sužinoti, kad ji serga kiaušidžių vėžiu. Tačiau atsigręžusi atgal ji suprato, kad susidūrė ir su kitais ligos požymiais. Atskirame vaizdo įraše ji atskleidė visus simptomus, į kuriuos norėjo reaguoti anksčiau.

„Dėmesio visoms moterims, norėjau pasidalinti, kokius kiaušidžių vėžio simptomus aš jaučiau, – sakė ji. – Tuo metu nelabai pastebėjau, tačiau žvelgiant atgal, visa tai buvo pagrindiniai ligos ženklai, o kadangi simptomai yra ne visada aiškūs, dažnai juos pamirštame.“

Pirmiausia Tora papasakojo apie pilvo pūtimą. „Pagrindinis dalykas, apie kurį tuo metu iš tikrųjų tik ir galvojau, buvo didžiulis pilvo pūtimas. Atrodžiau maždaug šeštą mėnesį nėščia, pilvas buvo kietas ir tai vis stiprėjo. Dabar prisimenu, kad kartu su tuo buvo ir kitų dalykų, kurie buvo raudonos vėliavos.“

Tora paaiškino, kad:

  • visą laiką jautėsi soti,
  • jos svoris mažėjo
  • ją kamavo refliuksas
  • jautė skausmą lytinių santykių metu.

Ji sakė: „Man buvo sunku valgyti, nes visą laiką jaučiausi pilna, ir ne dėl to, kad neturėjau apetito, aš tikrai buvau alkana, bet aš labai greit pasisotindavau ir dėl to jausdavausi labai nepatogiai. Aš nesupratau, bet iš tikrųjų buvau numetusi daug svorio, nes dėl pilvo pūtimo to nepastebėjau – vėliau paaiškėjo, kad nukrito apie 10 kilogramų. Susidūriau ir su refliuksu – kiekvieną kartą, kai gurkštelėdavau bet kokio gėrimo, jis tiesiogine to žodžio prasme grįždavo atgal. Taip pat – skausmingas seksas. Vėlgi, aš į tai pažiūrėjau pro pirštus.“

Tora baigė savo įrašą ragindama kitus kreiptis pagalbos, jei pastebi kokių nors simptomų. Ji sakė: „Aš tiesiog norėjau pasidalinti, nes akivaizdu, kad kiaušidžių vėžio simptomai yra labai migloti. Iš esmės visi šie simptomai gali būti susiję su kuo nors kitu, bet, žvelgdama atgal matau, kaip viskas susidėlioja į vietas. Į šiuos simptomus reikia atkreipti dėmesį, todėl jiems pasireiškus nedelsdamos kreipkitės į gydytoją.“

Nuo ligos diagnozės nustatymo Torai taikoma chemoterapija. Birželio mėn. paskelbtame atnaujintame pranešime ji teigė, kad ir toliau „kovos su liga“.

Jungtinės Karalystės vėžio tyrimų organizacijos duomenimis, kiaušidžių vėžys yra šeštas pagal dažnumą vėžys tarp moterų Jungtinėje Karalystėje – kasmet nustatoma apie 7500 naujų susirgimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas