Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po voro įkandimo vyrui pilve prasivėrė milžiniška skylė: gyvas liko vos per plauką

Mažytis voro įkandimas vienam atostogauti išvykusiam vyrui virto didžiule problema. Dėl kilusios infekcijos jam pilve prasivėrė milžiniška skylė, rašo „Daily Mail“.
Voras
Voras / Shutterstock nuotr.

59-erių britui Nigelui Huntui voras į pilvą įkando vieną šios vasaros vakarą, begulint lovoje namuose. Nors įkandimo vieta šiek tiek paraudo, jis to per daug nesureikšmino ir netrukus išsiruošė atostogauti į Egiptą.

Visgi kelionė trijų vaikų tėčiui labai greitai pavirto košmaru. Jau oro uoste jis pradėjo jaustis blogai, beveik viso skrydžio metu jį pykino.

Atvykęs į Egiptą, Nigelas su šeima apsilankė vietos vaistinėje, kur gavo vaistų nuo negalavimo. Visgi brito savijauta per kitas porą dienų ne tik nepagerėjo, bet ir ėmė drastiškai blogėti. Vyras pastebėjo, kad voro įkandimo vieta pradėjo smarkiai tinti.

Nuvykus į vietos ligoninę, 59-mečiui buvo atlikti įvairūs tyrimai. Paaiškėjo, kad jam pasireiškė nekrozinis fascitas, geriau žinomas kaip „kūno mėsą valganti liga“.

Tai reta infekcija, kai odoje ir minkštuosiuose kūno audiniuose esanti žaizda, pavyzdžiui, voro įkandimas, užsikrečia bakterijomis. Šios bakterijos besidaugindamos išskiria toksinus, naikinančius aplinkinius audinius.

Nekrozinis fascitas reikalauja neatidėliotinos medicininės pagalbos, kurią paprastai sudaro antibiotikų kursas ir operacija, skirta nupjauti negyvą mėsą.

Anot Nigelo, medikai jam paaiškino, kad jei į ligoninę jis būtų kreipęsis nors keliomis dienomis vėliau, jis, ko gero, jau būtų miręs.

Šiuo metu brito gydymas dar tęsiasi – žaizda pilnai neužgijusi, todėl jis turi elgtis labai atsargiai.

„Negaliu nardyti, negaliu eiti į paplūdimį, kad į žaizdą nepatektų smėlio, todėl dažniausiai sėdžiu prie televizoriaus. Tiesiog turiu įsitikinti, kad ji [infekcija] vėl nepradėtų plisti“, – pasakoja vyriškis.

Jis atvirauja, kad ši patirtis jį išties be galo sukrėtė: „Per tokį trumpą laiką iš sveiko tapti ligoniu, o tada išgirsti, kad gali mirti, buvo baisu. Džiaugiuosi, kad vis dar esu čia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas