Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stebuklinga nuojauta? Moteris sako, kad katė išgelbėjo jai gyvybę ir paskatino kreiptis į gydytoją

Galbūt gyvūnai tikrai turi nuojautą? Mylimas katinas sugebėjo išgelbėti savo šeimininkės gyvybę „įspėdama“ ją apie auglį. 52 metų Saimai Afzal buvo diagnozuotas krūties vėžys po to, kai jos katė nuolat maigė krūtinę ir būtent tą vietą, kur buvo auglys.
Katė su šeimininke
Katė su šeimininke / 123RF.com nuotr.

Saima Afzal susirūpino, kai jos mylimas katinas Kat vis lipo ant jos ir spaudė tą pačią krūtinės vietą. Tiesa, šeimininkė ją vis pastumdavo į šoną, kadangi toks katės elgesys jai kėlė skausmą, rašoma „Daily Star“.

52 metų Saima iš pradžių manė, kad skausmas gali būti susijęs su ankstesne pleurito diagnoze, tačiau aptiko guzelį, kurio, kaip pati sako, nebūtų radusi, jei Kat nebūtų įsikišusi. Moteriai buvo atlikta operacija ir auglys pašalintas.

Netikėčiausia tai, kad katinas iš pradžių net nebuvo jos, nes Saima jį pasiėmė tik tuomet, kai brolis buvo priverstas jį palikti, kadangi išvyko studijuoti į universitetą, o kitos jos seserys buvo alergiškos. Tiesa, ir pati Saima mini, kad yra alergiška, bet tiesiog negalėjo palikti katino prieglaudoje ir ryžosi jį auginti pasitelkdama vaistus nuo alergijos.

„Aš tiesiog džiaugiuosi, kad esu čia. Manau, kad tai buvo likimas. Įsivaizduokite, jei tą dieną nebūčiau atsiliepusi į brolio telefono skambutį? Manau, kad katinui buvo lemta būti mano gyvenime. Aš jį išgelbėjau, o jis atsidėkodamas išgelbėjo man gyvybę“, – apie augintinį kalbėjo moteris.

Ji pasakojo, jog kai katinas ant jos užlipdavo ir pradėdavo kojomis spausti krūtinę, ją kamuodavo galvos ir kaklo skausmai, tačiau moteris negalėjo suprasti kodėl. Paaiškėjo, kad tai buvo susiję su su vėžiniais augliais.

Saima, kriminologė ir aktyvistė, besispecializuojanti smurto prieš moteris ir mergaites srityje, 2017 m. gegužę paskambino savo šeimos gydytojui. Ji buvo nusiųsta atlikti tyrimų, po kurių kitą mėnesį buvo nustatytas vėžys.

Jai buvo pašalintas auglys ir visi limfmazgiai po dešine ranka, taip pat taikytas radioterapijos kursas. Po diagnozės nustatymo Saima susiduria su nuolatiniu dešinės kūno pusės nervų pažeidimu, o dėl vartojamų vaistų jos regėjimas yra silpnas.

Ligos metu moteriai padėjo kolegos iš jos ne pelno siekiančios organizacijos „S.A.S Rights“, kurią ji įkūrė 2016 m., kad suteiktų balsą ir pasiūlytų praktinę paramą musulmonėms moterims.

Organizacijoje teikiamos įvairios paslaugos, įskaitant geros savijautos užsiėmimus, konsultacijas, mankštos pamokas ir kt.

Po to, kai Saima įgyvendino savo svajonę išmokti važiuoti dviračiu, grupė dabar siūlo savaitines mankštos pamokas, įskaitant zumbos, važiavimo dviračiu ir internetinės aerobikos.

Saima pridūrė: „Man pasisekė, kad po diagnozės nustatymo galėjau sau leisti gauti paramą, bet ką daryti tiems, kurie negali? Organizacija skirta visiems, kuriems reikia pagalbos. Žinau, kaip sunku kovoti, pasveikti nėra pigu, todėl stengiuosi užtikrinti, kad kiti, kuriems reikia pagalbos, nebūtų stabdomi dėl pinigų. Kai susirgau, tikrai sutelkiau dėmesį į grupę ir padėjau jai augti. Esame moterų grupė, kurios padeda viena kitai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?