Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Svaigulį pajutęs sporto entuziastas bendrauti gali tik mirksėdamas: susidūrė su retu sindromu

Britų kūno rengybos mėgėjas liko „užrakintas“ savo paties kūne po to, kai susidūrė retu sutrikimu, dėl kurio paralyžiavo visą jo kūną.
Vaikas ligoninėje (asociatyvi nuotr.)
Ligoninėje (asociatyvi nuotr.) / Shutterstock nuotr.

Vieninteliai raumenys, kuriuos 32 metų Oli Coppockas dar gali judinti, yra akių, leidžiantys jam bendrauti mirksint, rašoma „Daily Mail“.

Skaitmeninės rinkodaros specialistas iš Voringtono šių metų gegužę pradėjo jausti „galvos svaigimą ir nuovargį“. Jam sustojo širdis, o gydytojai nustatė, kad jam išsivystė hidrocefalija.

Tačiau ši liga Oli turėjo katastrofiškų padarinių – netrukus jis buvo paralyžiuotas, negalėjo valgyti, kalbėti ir judėti. Vyro kvėpavimui palaikyti naudojama tracheostoma, taip pat jis maitinamas per vamzdelį.

Jo būklė vadinama „užrakinto žmogaus“ sindromu, kuris pasireiškia tuo, jog kūnas paralyžiuojamas dėl kamieninių smegenų struktūrų pažeidimo.

Jo 33 metų draugė Beth dalinosi, kad vyras gali šiek tiek pajudinti pirštus ir kartais gūžtelėti pečiais, kad pasakytų „ne“. Oli tarsi būtų prijungtas prie gyvybės palaikymo aparato, nes pats nieko negali padaryti, tik mirksėti, klausytis ir žiūrėti. Vienintelė jo pramoga – lankytojai ir muzikos klausymasis.

Vyro sveikatos problemos prasidėjo praėjusių metų viduryje, kai jam buvo diagnozuotas smegenų auglys. Tačiau vėžys augo lėtai ir po operacijos, kurios metu auglys buvo pašalintas, ir šešias savaites trukusios radioterapijos, vyras pasveiko ir grįžo į sporto salę tęsti savo treniruočių.

„Jis iš karto atsigavo, – sakė Beth. – Viskas grįžo į įprastas vėžes – Oli vaikščiojo, buvo labai aktyvus ir užsiėmė didžėjavimu kaip šalutine veikla. Mes net vėl nuvykome į Ispaniją, o jis parke darė prisitraukimus“.

Tačiau šių metų gegužę Oli pradėjo kankinti galvos skausmai, svaigimas ir nuovargis. Iš pradžių gydytojai jo nepriėmė, tačiau šeimai paprašius medikų pagalbos, Oli buvo paguldytas į ligoninę.

Tuomet buvo nustatyta, kad jo smegenyse yra skysčio, o po dienos jam sustojo širdis ir jis nereagavo į aplinką. Nuo tada Oli buvo diagnozuotas jau minėtas sindromas.

Beth sako, kad jos širdis – sudaužyta, nes ji manė, kad po auglio pašalinimo jie galės gyventi toliau: „Mane labiausiai liūdina tai, kad aš jam sakau: „Oli, ar tau viskas gerai?“, o jis užsimerkia ir sako, kad taip, kad jam viskas gerai, nors taip nėra“.

Oli šeima ir draugai dabar nerimauja, kad jis bus išrašytas iš ligoninės ir „visam likusiam gyvenimui“ turės keliauti į globos namus. Dabar jie sukūrė „Go Fund Me“ puslapį, kuriame renka pinigus už Oli reabilitaciją, siekdami, kad ateityje jam būtų lengviau gyventi privačioje įstaigoje.

Beth dalinosi, jog nors gydytojai to nepasakė, bet ji nerimauja, kad mylimasis atsidurs globos namuose, nors jam reikia suteikti bent jau reabilitacijos galimybę. „32 metų amžiaus jis neturėtų būti paliktas globos namuose visam likusiam gyvenimui. Mes net nežinome, kada jis bus išrašytas – tai gali įvykti netrukus arba po kelių mėnesių, todėl gyvename kiekviena diena“, – sakė moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi