Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tragiška klaida: demencija sergantis vyras mirė su pienu sumaišęs skalbinių ploviklį

Penkių vaikų tėtis mirė po to, kai per klaidą vietoj pieno į dubenėlį kukurūzų dribsnių įsipylė skalbimo priemonės, rašo „The Sun“.
Kasos vėžys
Ligonis / 123RF.com nuotr.

Praėjusių metų kovo mėn. 92-ejų airis Tomas McDonaldas buvo skubiai nugabentas į ligoninę Dubline, kai jo dukra Ailbhe suprato, kad jis netyčia apsinuodijo.

Moteris iki nelaimės su tėčiu gyveno 19 mėnesių. Jos mama Viola prieš tai persikėlė gyventi į slaugos namus.

Senjorui prieš 5 metus buvo diagnozuota demencija. Bėgant laikui, vyro būklė pastebimai pablogėjo. Anot Ailbhe, jos tėtis ėmė maišyti dieną su naktimi ir dažnai keldavosi valgyti keistu metu.

Ji teigė girdėjusi, kaip apie 3.30 val. nakties Tomas virtuvėje sau pylėsi kukurūzų dribsnių. Kai praėjus 20 minučių jis nesugrįžo į lovą, Ailbhe nusileido į apačią jo patikrinti.

Vyras užsiminė, kad pasijuto blogai kažką suvalgęs. Jo dukra kukurūzų dribsnių dubenyje iš karto pastebėjo violetinės spalvos ploviklį. Tomas patvirtino, kad iš to indo ką tik valgė.

Pasak Ailbhe, nors Tomas išvėmė nedidelį kiekį maisto ir išgėrė vandens, jį ėmė vis labiau pykinti. Iš pradžių vyras nenorėjo vykti į ligoninę, bet po 30 minučių dukra jam iškvietė greitąją pagalbą. Tuo metu senjoras jau skundėsi ir gerklės skausmu bei kosuliu.

Deja, bet gydytojams vyro išgelbėti nepavyko. Jo būklė dar pablogėjo ir apie 8.50 val. Tomas ligoninėje mirė.

Pomirtinis tyrimas patvirtino, kad 92-ejų airis mirė nuo aspiracinio pneumonito – uždegiminės reakcijos plaučiuose, atsiradusios prarijus ploviklio.

Kurį laiką prieš mirtį Tomui buvo susilpnėjęs skonio pojūtis. Tai dažnas demencijos simptomas. Pasak kitos jo dukros Aisling, tai galėjo būti priežastis, kodėl jis iš karto nesuprato, kad valgo ploviklį.

„Tai įvyko taip greitai – jis buvo visiškai sveikas ir staiga jo nebeliko“, – neseniai Dublino apygardos koronerio teismo posėdyje sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas