Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 13

Atėjusiai laikyti egzamino imigrantei „Regitroje“ teko išduoti savo tikėjimą ir paklusti egzaminatorei

„Regitroje“ teorijos egzaminą vairuotojo pažymėjimui gauti laikiusi jauna vilnietė stebėdama, kaip, jos manymu, viešai buvo pažeminta moteris musulmonė, teigė patyrusi šoką, kad mūsų visuomenėje egzistuoja vis dar toks didelis nepakantumas kitokiam tikėjimui ir kultūrai.
Pabėgėlė "Regitroje" privalėjo nusiimti galvos apdangalą
Pabėgėlė „Regitroje“ privalėjo nusiimti galvos apdangalą / 15min ir 123.rf.com nuotr.

Arba galvos apdangalas, arba egzaminas

„Prieš egzaminą pastebėjau jauną porą. Pagal veido bruožus – tai emigrantai iš Artimųjų Rytų. Moteris pagal savo tradicijas galvą buvo apgobusi apdangalu. Jie išsiėmė bilietėlį ir laukė kartu su visais. Į klasę ji įėjo viena ir atsistojo į bendrą eilę, kad būtų patikrinta jos tapatybės kortelė.

Egzaminuotoja, patikrinusi jos dokumentus, liepė jai nusiimti galvos apdangalą. Mergina labai sutriko ir, manau, visi, kurie buvo tuo metu klasėje, suprato, kas vyksta, taip pat pasijautė nesmagiai. Pagal savo tikėjimą ir kultūros tradicijas ji niekada negali nusiimti galvos apdangalo prie svetimų žmonių, būdama ne namuose. Nežinodama, ką daryti, ji žvilgčiojo tai į duris, už kurių laukė vyras, tai į egzaminuotoją, kuri su ja kalbėjo lietuviškai, rodydama ženklais, o tai reiškia, kad mergina neturėjo galimybės net pasiaiškinti ar išsakyti savo argumentų, nes kalbėjo tik angliškai, o egzaminuotoja su ja kalbėjo tik lietuviškai“, – piktinosi pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas