Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 20

Austėja – apie miškus, namuose augintą gudrų barsuką, apatinius nugvelbusią varną: „Kodėl mes mylime tik gražius ir pūkuotus?“

„Man keista, kuo esu įdomi? Esu visiškai paprasta, niekuo neypatinga“, – sako Kazlų Rūdos savivaldybėje gyvenanti Austėja Keraitytė-Neimanė. Austėjos gyvenimas nuo pat vaikystės sukosi aplink miškus, laukinius gyvūnus, o ir dabar buvimas gamtoje yra jos kasdienybės dalis. Tačiau Austėja visų pirma įdomi tuo, kad kalbėtis su ja – tarsi vaikštinėti po tikrą, žmogaus nepaliestą mišką, o ne eiti parko, kuriame nupjauta žolė, takeliais.

Austėja su tėvais augo Šakių rajone, Lekėčių miestelyje. Jos tėtis – Tado Ivanausko zoologijos muziejaus darbuotojas, o mama puikiai išmano gydomuosius augalus. Tad gamta Austėją supo nuo pat mažų dienų, o buvimas gamtoje, galima sakyti, įgimtas. Vėliau Austėja pasirinko veterinarijos studijas, galvodama, kad tai sritis, kurioje teks bendrauti su gyvūnais. „Šiek tiek nusivyliau, nes gydytojos veterinarės darbas – ir daug bendrauti su žmonėmis“, – sako Austėja, šiuo metu dirbanti LSMU Laukinių gyvūnų globos centre.

Pokalbis su A.Keraityte-Neimane – apie jos santykį su gamta, namuose globotus laukinius gyvūnus bei patirtus nuotykius.

– Austėja, gamta domitės nuo vaikystės, pasirinkote veterinarijos gydytojos specialybę, nes joje tikėjotės mažiau kontakto su žmonėmis. Kodėl?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito