Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beata Nicholson: „Aš nebenoriu būti labiau žinoma“

Beatą Nicholson atpažįsta visi – ji neretai vadinama žinomiausia kulinare Lietuvoje. Tik ar tikrai viskas taip gražu, kaip atrodo per ekraną? Kokią kainą tenka už tai mokėti?
Beata Nicholson laidoje „Pradėk iš naujo“ su Aurimu Mikalausku
Beata Nicholson laidoje „Pradėk iš naujo“ su Aurimu Mikalausku / Kadras iš laidos „PIN“

Kaip pavyksta su tuo susitvarkyti? Beata, kalbėdama šiomis ir daugybe kitų temų Aurimo Mikalausko vedamoje laidoje „Pradėk Iš Naujo“, buvo kaip niekad atvira. Kviečiame skaityti pokalbio ištrauką.

Aurimas Mikalauskas: kaip tavo gyvenime atsirado pažeidžiamumo tema? Ar buvo gyvenime etapas, kai nebuvai pažeidžiama?

Beata Nicholson: Ši tema mano gyvenime visada buvo ir yra. Daugelis iš mūsų esame linkę pasislėpti, nes yra natūralu, kad žmogus bijo skausmo. Jis padarys bet ką, kad jo išvengtų. Būtent skausmas yra esminis motyvuotojas.

Kartais tu net nenori gyventi gyvenimo, net nebandai to daryti, nes bijai, kad tau nepasiseks. Tačiau mano gyvenime patikrinta ir tikrai veikia, kad atvirumas yra geriausia politika. Aišku, negali visą laiką būti su visais šimtu procentų atviras, bet jeigu tu iš tiesų pasakai tai, kaip yra, būni atviru, pažeidžiamu, nebijai pasakyti, na, žinai, man baisu, aš iš tikrųjų jaučiuosi va taip, tada tu įlipi į tą kalną. Kaip ir bet ką darant, tu įgauni vis daugiau įgūdžių.

Prieš dvidešimt metų pažeidžiamumo tema apskritai nebuvo kalbama. Akademikė ir tinklalaidžių kūrėja, knygų autorė Brené Brown, iškėlė šią temą labai plačiai. Ji sugebėjo didelei auditorijai pasakyti, atrodo, savaime suprantamą faktą, kad būk atviras su pasauliu, skausmas – natūrali gyvenimo dalis. Tave atstums, tu verksi, bus sunku, bet tiesiog bandyk. Man, ypač būnant viešu žmogumi, kai kiekvienas apie tave gali turėti nuomonę, aš esu pasirinkusi tokį požiūrį, kad vis tik gerų žmonių yra daugiau.

Kadras iš laidos „PIN“/Beata Nicholson laidoje „Pradėk iš naujo“ su Aurimu Mikalausku
Kadras iš laidos „PIN“/Beata Nicholson laidoje „Pradėk iš naujo“ su Aurimu Mikalausku

Kadangi aš turėjau labai daug skirtingų patirčių, kad ir gyvenimas tarp dviejų šalių, kai tave neatpažįsta, keliauji su vaikais, gali būti įsitempęs, galvoti, kad visi yra blogi, visi smirda ir stumdosi. Tu gali turėti tokį požiūrį į žmones, kad atsitraukite visi nuo manęs. Arba gali turėti ir kitą požiūrį, kad visi yra žmonės, čia yra tavo klientai, tavo žiūrovai.

Viskas prasideda nuo to, kokią tu neši žinutę širdy, kaip tu mintyse galvoji. Ir aš esu šimtą kartų įsitikinusi, kad gali bandyti apsimesti, būti geru aktoriumi, bet to negali daryti visada. Tad pažeidžiamumas yra tas gebėjimas pabūti su savimi ir nebijoti parodyti, koks tu iš tiesų esi ir nebandyti pasislėpti ir vaidinti kažko.

Man vis sako, Oi, Beata, ar jūs visada tokia faina? Aš tikrai nesu tokia faina namuose. Kai aš būnu namuose, nekalbu ir nesišypsau, kai gaminu, aš tiesiog būnu aš. Tiesiog žmogus su treningu ir susirišęs plaukus. Tačiau kai aš esu eteryje, aš nevaidinu, aš iš tikrųjų galvoju tai, ką sakau. Aš tikrai daug kartų esu sakiusi sau, kad žiūrovai nėra durniai, jie jaučia. Aš tikiu energija, mintimis, kaip mes vienas kitam jas perduodame.

A. M.: Noriu dar pakalbėti apie žinomumą. Yra dalis žmonių, kurie to nori, tai yra jų siekiamybė. Kokia yra antra medalio pusė, ta nematoma? Kokia yra žinomumo kaina?

B. N.: Kaina yra labai paprasta: mano vaikai nenori atostogauti su manimi. Tokia kaina būtų Lietuvoje. Mano šeimos nariai jaučia tai. Įsivaizduok, išvažiavome į Palangą, liepos 25-ta, mes einame per Basanavičiaus gatvę. Mano šeima pajustų, o aš jau esu pripratusi. O jei rimtai, aš sakau, kad žinomumas yra privilegija.

Dėl to, kad tau staiga atsidaro durys, tave iškart visi sutinka gerai. Aš buvau tinkamu metu, tinkamoje vietoje ir esu daug metų tame. Aš neįsivaizduoju, kaip reikėtų tapti žinomu žmogumi dabar. Tu turi būti pasiruošęs eiti kryptingai, tada tai įmanoma. Yra žmonės iš Instagramo, kurie kryptingai eina. Yra tam tikra valiuta, kurią tu moki, pavyzdžiui, pagimdai vaiką ir jį rodai Instagrame nuo ryto iki vakaro.

Reikia dirbti dėl žinomumo, nes dabar žmonių galvose tiek tų žinomų žmonių sudėta, kad aš nebežinau, ar dar yra vietos. Tai aš vertinu tai ir džiaugiuosi, kad man taip pasisekė, kad aš pradėjau tada, kai nebuvo socialinių tinklų.

Kadras iš laidos „PIN“/Beata Nicholson laidoje „Pradėk iš naujo“ su Aurimu Mikalausku
Kadras iš laidos „PIN“/Beata Nicholson laidoje „Pradėk iš naujo“ su Aurimu Mikalausku

Tada, kai nebuvo tokios žiaurios konkurencijos ir man nereikėjo daryti kažkokių keistų dalykų. Kai mane kažkur kviečia, gal atrodo kaip puikavimasis, bet aš sakau, kad esu pakankamai žinoma. Aš nebenoriu būti labiau žinoma. Aš dėl to labai džiaugiuosi – galiu parduoti knygas, turiu TV laidą, galiu Instagrame reklamuoti kažką ir už tai gauti tikrai neblogus pinigus.

Žinomumas atveria labai daug galimybių, bet aš stengiuosi jį išnaudoti naudingai. Aišku, gaunu labai daug užklausų, kad paviešinčiau tą ar tą, tai aš negaliu išsitaškyti ir būti visur, visiems gera. Tačiau aš galvoju, kad galiu kalbėti svarbiomis temomis, sakyti, kad turėkite daugiau vaikų, vaikai yra jėga, daugiau šypsokimės vieni kitiems, būkime geresni vieni kitiems, pirkime ekologiškas daržoves, nes ekologinis žemės ūkis yra naudingas Lietuvai ir panašiai. Žinomumas yra įrankis ir dovana. Ir nėra tokių, kurie tuo nesimėgautų, nes tai yra darbo rezultatas, žinomumą susikuri tu pats.

Beata laidoje „Pradėk Iš Naujo“ dalijosi ne tik apie pažeidžiamumą ir žinomumą, ji kaip niekad atvirai kalbėjo apie ryšį su mirtimi, skaudžius vaikystės prisiminimus, emocijų paleidimą. Taip pat dalijosi asmenine patirtimi, kaip atrasti džiaugsmą darbe. Visa tai išgirsite laidoje čia. O jei norite sužinoti daugiau apie Beatos požiūrį į ribų su kitais nustatymą, dėkingumo ir dosnumo galią, ką daryti, jei gyvenime negauni palaikymo ir kaip atrasti laimės šaltinius ir kt. – spauskite čia, kur rasite pokalbio tęsinį, skirtą ištikimiausiems laidos žiūrovams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas