Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būkim pažįstami: Eugene Terungwa Agoh

Sveiki, mano vardas Eugene Terungwa Agoh. Esu doktorantas Kauno technologijos universitete (KTU), „AdsTargets“ (www.adstargets.com) įkūrėjas, tėvas ir vyras. Man malonu pasidalinti savo patirtimi su puikiais Lietuvos žmonėmis. Taip pat norėčiau padėkoti visiems, su kuriais susidūriau per pastaruosius 10 metų.
Eugene Terungwa Agoh
Eugene Terungwa Agoh / Asmeninio archyvo nuotr.

Pirmą kartą apie Lietuvą išgirdau 2011 metais, gyvendamas Charkove, Ukrainoje. Taip atsitiko dėl to, kad ieškojau geresnio universiteto. Laimei, draugas papasakojo apie Kauno technologijos universitetą (KTU). Per kelis mėnesius galėjau kreiptis dėl priėmimo, sumokėjau už mokslą, gavau vizą ir buvau pakeliui į Lietuvą. Tuo metu tai buvo didžiulė rizika, kurią norėjau prisiimti, nes nedaug težinojau apie šalį ir niekada apie ją negirdėjau. Tačiau šiandien džiaugiuosi galėdamas pasakyti, kad tai buvo geriausias mano gyvenimo sprendimas.

Asmeninio archyvo nuotr./Eugene Terungwa Agoh
Asmeninio archyvo nuotr./Eugene Terungwa Agoh

Per pastaruosius 10 metų, gyvendamas čia, aš įsimylėjau Lietuvą dėl šių priežasčių:

  1. Šiltas priėmimas, kurį gavau atvykęs į universitetą, privertė mane pasijausti laukiamu ir įrodė, kad universitetas sukuria dalykišką atmosferą ir yra atviras užsienio studentams.
  2. Mokymo ar žinių perdavimo kokybė, kurią gavau bakalauro, magistro ir doktorantūros studijų metu, yra tiesiog viena geriausių pasaulyje. Taip pat norėčiau pridurti, kad labai didžiuojuosi būdamas KTU šeimos nariu.
  3. Čia gyvenu ramiai, palyginti su savo gimtąja šalimi ir kitomis šalimis, kuriose lankiausi ir kuriose gyvenau. Taip yra todėl, kad čia saugu bendrojo saugumo požiūriu, labai gražiai išsaugota gamta, puikus kraštovaizdis, kuriame beveik nėra stichinių nelaimių ir panašiai.
  4. Žmonės! Remiantis mano patirtimi bėgant metams, lietuviai apskritai yra labai taikūs ir civilizuoti žmonės. Toli gražu negaliu sutikti su bendra lietuvių nuomone, kad visi čia pykstasi ar yra nelaimingi. Žinoma, yra žmonių, kurie yra įžūlūs, maištingi ir nežino išorinio pasaulio kartu su įvairiais abejotinais aspektais, tačiau tokių žmonių yra visur pasaulyje. Faktas yra tai, kad didžioji dauguma šios šalies žmonių yra puikūs žmonės, labai atviri ir tolerantiški, mylintys ir malonūs, todėl čia jaučiasi puikiai.
  5. Kitas puikus dalykas, kuris man čia patinka – tai žmonių požiūris į darbą. Puiki darbo etika, turėčiau pažymėti. Nuo jaunų iki brandaus amžiaus žmonių – beveik visi yra darbštūs ir atsidavę įvairiems darbams. Žmonės yra rimti ir atsakingi, kai kalbama apie darbą, kuris yra lengvai pasiekiamas visiems.

Nuo pat atvykimo į Lietuvą man pavyko padaryti didžiulę pažangą. Mano pagrindinis tikslas atvykti čia buvo tęsti mokslus, anksčiau baigęs technologijų vadybos bakalauro laipsnį 2015 metais, įgavęs Verslo ekonomikos magistro laipsnį 2017 metais. Vėliau įstojau į valstybės finansuojamą ekonomikos doktorantūros studijų kryptį ir tikiuosi sėkmingai ją baigti 2022 metais – prestižiniame Kauno technologijos universitete (KTU), įgyjant ekonomikos daktaro laipsnį.

Gyvendamas Lietuvoje sutikau ir savo žmoną. Susituokėme 2016 metais, o 2017 metais susilaukėme pirmagimio, be to 2021 m. rudenį sulaukėme ir antro vaiko. Šeima man reiškia viską ir aš džiaugiuosi galėdamas čia sukurti savo šeimą. Lietuva siūlo daug ekonominių galimybių visiems ir čia yra daug sėkmės istorijų. Taigi, viskas priklauso nuo mūsų, kaip gerai ir tinkamai išnaudosime šios šalies teikiamas galimybes.

Asmeninio archyvo nuotr./Eugene Terungwa Agoh su šeima
Asmeninio archyvo nuotr./Eugene Terungwa Agoh su šeima

Visiems linkėkime to, ko linkime sau!

Parengta įgyvendinant projektą „Būkim pažįstami“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas