Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būkim pažįstami: Ujunwa Ekweogu

Mano vardas Ujunwa Ekweogu, aš esu iš pietryčių Nigerijos valstijos, vadinamos Imo. 2020 metais priėmiau sprendimą įgyti užsienio išsilavinimą kitokį, nei esu įpratusi savo gimtojoje šalyje. Pradėjau ieškoti studijų galimybės įvairiose pasaulio šalyse ir galiausiai atsidūriau Lietuvoje.
Ujunwa Ekweogu
Ujunwa Ekweogu / Asmeninio archyvo nuotr.

2020 metų rugsėjį pradėjau savo studijas Lietuvos sveikatos mokslų universitete, neturėdama nei patirties, nei žinių apie visuomenės sveikatą. Dabar galiu didžiuotis savo žiniomis, įgūdžiais, įspūdžiais ir patirtimi, dėkodama savo nuostabiems profesoriams, kurie skyrė savo laiką ugdydami mus vykdant daugybę projektų, seminarų ir mokslinių tyrimų. Esu studentų ambasadorė ir mentorė. Šios programos paruošė mane tolesnei karjerai, kurios man suteikė vadovavimo įgūdžių ir sustiprino mano pasitikėjimą viešu kalbėjimu.

Asmeninio archyvo nuotr./Ujunwa Ekweogu
Asmeninio archyvo nuotr./Ujunwa Ekweogu

Prieš atvykdama čia turėjau prieštaringų jausmų, įskaitant prisitaikymą prie naujo gyvenimo būdo, taip pat užsienio kalbą, kuri ilgainiui taps tuo, prie ko priprasiu. Tos baimės ir jausmai buvo iš praeitis, nes iki šiol turėta patirtis pranoko mano lūkesčius. Aš įsimylėjau šią mažą šalį, o jos kultūra man puikiai tinka. Aš visada norėjau gyventi mažuose miestuose, kuriuose nėra didelių automobilių spūsčių ir triukšmo. Kaunas įgyvendino tą svajonę ir aš niekada nesigailėjau, kad atvykau čia.

Iššūkiai, su kuriais dažniausiai susiduriu, visada buvo susiję su kalba. Man dažniausiai sunku išreikšti save ir užmegzti draugiškus pokalbius. Kai skambindavau dėl susitikimo kurioje nors organizacijoje, kartais nebūdavau laikoma lygiaverte dėl kalbos ir tai akimirką mane supykdydavo, bet sakydavau sau: tai visiškai ne jų kaltė. Aš esu užsienietė, turinti išmokti jų kalbą. Be to, aš taip pat turėjau įdomios patirties banke, kur mane aptarnaujantis asmuo nemokėjo anglų kalbos. Nepaisant to, kad tas asmuo negalėjo su manimi komunikuoti, visgi buvo labai malonus ir supratingas – mes pasinaudojome „Google“ vertėju, kad sutvarkytume mano reikalus banke.

Man patiko kiekviena akimirka viešint čia, pradedant nuo lietuvių priėmimo lygio ir baigiant gražiu miestu, kurį šiais metais vadinu namais. Aš puikiai išnaudoju savo viešnagę čia, bendraudama su žmonėmis ir kurdama tarptautinius santykius. Lietuva man suteikė tokią galimybę ir esu amžinai dėkinga, kad patyriau šį gyvenimo etapą šioje gražioje šalyje.

Parengta įgyvendinant projektą „Būkim pažįstami“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas