Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Džentelmenų lyga“: B.Vanago akistata su feministėmis prie vairo ir kitoks I.Stasiulytės amplua

Ar žinote, kaip derėtų elgtis Lietuvos keliuose? Be abejonės, juose galioja griežtos kelių eismo taisyklės, tačiau mandagaus elgesio tarp vairuotojų manieros paisomos toli gražu ne visada. O kaip manote, ar manieros ir apranga svarbu liejant prakaitą sporto salėje arba lūkuriuojant prie grilio nuosavame kieme? Ir kokios gi nerašytos elgesio taisyklės galioja viešuose renginiuose?
Ineta Stasiulytė ir Benediktas Vanagas
Ineta Stasiulytė ir Benediktas Vanagas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jeigu ir susimąstome apie tai, tikslių žaidimo taisyklių greičiausiai nežinome. Negana to, jų sąrašą dar labiau prailgino visuotinis karantinas, paskatinęs prisitaikyti prie tam tikrų naujų elgesio etiketo normų.

Atsakymus į šiuos klausimus kartą ir visiems laikams atrasti padės 15min projektas „Džentelmenų lyga“ su aktore Ineta Stasiulyte priešakyje.

Šįvakar, birželio 11 dieną, debiutuojančiame laidų cikle etiketo normas įžodins Lietuvos džentelmenai – savų sričių ir jose vyraujančių rašytų bei nerašytų taisyklių ekspertai.

Pirmasis apie tai, kaip kelyje elgiasi tikrieji džentelmenai, pasakoja lenktynininkas Benediktas Vanagas. Dakaro ralio dalyvis su kitokiame amplua pasirodančia I.Stasiulyte įstringa automobilyje judriose sostinės gatvėse, kuriose atsako net ir į pikantiškiausius klausimus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ineta Stasiulytė ir Benediktas Vanagas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ineta Stasiulytė ir Benediktas Vanagas

„Kokie vairuotojai yra lietuviai? Sakyčiau taip: kokie jie gyvenime, tokie jie ir automobilyje. Skubame, lekiame, dažnai darome per daug visokiausių judesių ir net nebeturime laiko padėkoti, būti mandagūs kitiems vairuotojams. Bet reikėtų suprasti, kad jeigu kelyje kausiesi su visu pasauliu, tikrai niekur nenuskubėsi“, – „Džentelmenų lygos“ laidoje pabrėžia B.Vanagas.

Pasak profesionalaus lenktynininko, dažniausia etikos taisyklė, kurią laužo Lietuvos vairuotojai – „eismo užtrauktuko“ principo nepaisymas:

„Kai du keliai „sueina“ į vieną, visiems automobiliams reikia kažkaip sutilpti. Greitas ir geras principas – pirmam įvažiuoti iš vienos juostos, antram – iš kitos. Ir toliau šitaip pakaitomis.“

B.Vanagas pripažįsta esąs „senojo“ džentelmeno sukirpimo, todėl stengiasi išlikti mandagus su kiekvienu eismo dalyviu, o su moterimis – elgtis dar maloniau.

„Kartais matau moteris feministes, kurias praleidžiu kelyje. Matau, kad jos dėl to nesijaučia gerai. Bet esu savimi ir toliau elgiuosi šitaip“, – gūžteli pečiais Dakaro ralio dalyvis.

Sudėtingiausiose pasaulio lenktynėse, kuriose kiekviena sekundės dalis yra žvėriškai svarbi, vis dėlto prioritetais išlieka sveikata ir saugumas.

„Jeigu tavo varžovas numeris vienas, netgi pats didžiausias priešininkas, patyrė avariją, ir tu nesi tikras, ar jam nėra negerai, tu sustoji įsitikinti. Yra tam tikri principai, aukštesni už lenktynių rezultatus“, – akcentuoja debiutinės projekto „Džentelmenų lyga“ laidos svečias.

Visą I.Stasiulytės ir B.Vanago kelionę sostinės gatvėmis ir šių laikų vairuotojų etiketo sankryžomis pasižiūrėti galite čia:

VIDEO: Automobilyje tarp B.Vanago ir I.Stasiulytės įsitvyrojo įtampa: kokį kelio etiketą pademonstravo lenktynininkas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai