Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 01 21

Eglė viena keliaudama po užsienį ieško sendaikčių: paneigė apie juos vyraujančius stereotipus

Prasidėjus pandemijai, daugelio žmonių gyvenimas sustojo, tačiau Eglei Mastauskienei tai buvo proga įgyvendinti seną savo svajonę. Nuo vaikystės sendaikčiais besidominti moteris ryžosi atidaryti jų parduotuvėlę „Golden flea“, o dabar, įsibėgėjus verslui, tokių produktų ieško viena keliaudama po užsienį. „Mano darbo diena tokiose išvykose prasideda apie 7 val. ir baigiasi 19–20 val.“, – sako ji.
Eglės Mastauskienės rasti sendaikčiai
Eglės Mastauskienės rasti sendaikčiai / Asmeninio albumo nuotr.

Įgyvendino svajonę atidaryti sendaikčių parduotuvę

Eglės istorija su sendaikčiais prasidėjo dar vaikystėje, kai jiems ėmė jausti didelę trauką. Vis dėlto moteris ne iš karto iš savo pomėgio sukūrė verslą – pirmiausia ji pradėjo nuo švenčių dekoravimo studijos.

„Senelio sandėliuke ieškodavau kokių nors įdomybių. Jaučiau vaikišką smalsumą, iš kur yra ten esantys daiktai. Pavyzdžiui, buvo prosenelės verpimo ratelis, audimo širma. Vis kažką partempdavau namo, o mama klausdavo, kur aš dėsiu. Man buvo gal 14 metų, kai parsinešiau prosenelės spintelę, kurią pati restauravau. Mano tėtis stalius, tad pamokė, kaip tai daryti, – prisimena E.Mastauskienė.

– Tačiau dirbti pradėjau nuo kito projekto, kai su mama rūpinomės švenčių dekoravimu. Mums vis pritrūkdavo papildomo inventoriaus, kad sukurtume, tarkime, stalo dekorą. Taip ėmėme dekoracijų ieškoti tarp sendaikčių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius