Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 21

Gamtininkas Andrius: aš – tas Labanoro girios vilkas-botanikas, kuriam miškasodžiai – liūdna šventė

„Ne visi supranta kokį seną ir archajišką dalyką Labanoro girioje saugome. Jei reikėtų palyginti, sakyčiau, kad savo verte tai prilygsta Egipto piramidėms“, – pokalbio pradžioje intriguoja Labanoro girios vilkas, artimiems draugams geriau pažįstamas kaip Andrius Gaidamavičius.
Labanoro vilkas
Labanoro Vilkas, dar kitaip žinomas kaip gamtininkas ir gamtos gidas Andrius Gaidamavičius / Kristinos Kanišauskaitės-Šaltmerės nuotr.

Gamtininkas ir miško gidas neslepia, kad jo tėvas norėjo, kad sūnus traktorių vairuotų, o ne universitete studijuotų, tačiau traktoristo vagon gamtininkas vis tik nenuėjo.

Nors ir neturėdamas palaikymo, pašnekovas nepasidavė ir pasuko jam iš prigimties artimesniu keliu. Šiandien jis ant dar vienos svajonės išsipildymo slenksčio.

Bet apie viską 15min pasakoja pats Labanoro Vilkas.

Andriau, jūsų istorija skamba kaip visiškas įkvėpimas tiems, kurie tėvų palaikymo dėl savo profesinio kelio nesulaukia šiandien. Iš kur radote jėgų tąkart nepasiduoti pats?

– Tėvas netikėjo, kad iš knygų duoną valgysiu. Tada nusispjoviau, pasakiau, kad nieko man iš jo nereikia, o pats voveruškas per vasarą rinkdamas užsidirbau pusantro tūkstančio litų studijoms. Sėdau į traukinį ir išvažiavau. Tik įsėdęs pamačiau, kad ne į tą traukinį pataikiau (Švenčionėliuose vienu metu sustoja du traukiniai: vienas į Ignaliną, o kitas į Vilnių).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus