Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įdarbinkite savo laiką soc. tinkluose: komunikuodami apie mėgstamą veiklą padėkite sunkumus patiriantiems vaikams ir jų šeimoms

Jeigu paskaičiuotumėte, kiek laiko praleidžiate socialiniuose tinkluose greičiausiai nustebtumėte, kad skaičius siekia ne vieną ar dvi valandas per dieną. Dažniausiai laiką čia švaistome – tiesiog naršome, žiūrime nuotraukas ar juokingus vaizdo įrašus, rašoma „SOS vaikų kaimai“ pranešime spaudai.
„Sos vaikų kaimai” - pagalba atrandant saugią kasdienybę. „SOS vaikų kaimai” nuotr.
„Sos vaikų kaimai” - pagalba atrandant saugią kasdienybę. „SOS vaikų kaimai” nuotr.

Tačiau nuo šiol šias ilgas valandas socialiniuose tinkluose galima paversti ir gerais darbais. Tai padaryti paprasta – tereikia prisijungti prie šiandien prasidėjusios organizacijos SOS vaikų kaimų programos „SOS gerumo ambasadorystė“, kuri leis padėti kitiems žmonėms, užsiimant savo mylima veikla.

Geri darbai ambasadoriams kainuos tik jų laiką

Kaip teigia organizacijos individualaus rėmimo vadovas Mantas Pūtys, nors ambasadorystė užsienyje labai populiarus būdas, norint prisidėti prie nevyriausybinių organizacijų veiklos, tarp lietuvių ši aukų rinkimo forma dar nespėjo išpopuliarėti. Vis tik, anot jo, tai – labai efektyvus paramos pritraukimo būdas, mat jis leidžia ne tik įsitraukti dideliam ratui žmonių, bet ir pačiam ambasadoriui pasijusti viso proceso dalimi. Be to, tai esą yra puiki aukojimo alternatyva žmonėms, norintiems padaryti ką nors gero, tačiau neturintiems finansinių galimybių pokyčiui įgyvendinti.

„SOS gerumo ambasadorystė yra ypatinga tuo, kad ją vykdantis žmogus aukoja ne pats – jis socialinių tinklų pagalba, organizuodamas tam tikrą veiklą ar iniciatyvą, aktyviai renka lėšas iš savo draugų ir artimų žmonių rato. Kai kurie žmonės ieško prasmės savanoriaudami, kiti nori prisidėti finansiškai, o mes siūlome dar vieną alternatyvą – įprasminti savo šventę ar kitą veiklą kaip būdą paremti gerus tikslus. Tokiu būdu galima pasiekti dar didesnį pokytį“, – pasakoja jis.

M.Pūtys iškart dalijasi ir pavyzdžiais, kokias iniciatyvas gali įgyvendinti žmonės, norintys tapti SOS gerumo ambasadoriais.

„Galite bėgti maratoną, organizuoti dviračių žygį, plaukimo varžybas, gimtadienio ar vestuvių šventę, planuoti šokių ar maisto gaminimo vakarėlį, įgyvendinti ekstremalią, o galbūt – originalią – idėją, pavyzdžiui, šokti su parašiutu ar pasiekti rekordą“, – vardija jis.

Pinigus galite rinkti ir įgyvendindami savo įprastą veiklą – pavyzdžiui, vesdami jogos praktiką. Paramą vaikams galite rinkti ir besilinksmindami, tarkime, sukviesti draugus į kompiuterinių žaidimų maratoną, kurį transliuosite tiesiogiai ir taip pritrauksite lėšų.

SOS vaikų kaimų vienkartinio aukojimo koordinatorė Daina Micė džiaugiasi, kad toks programos formatas neriboja būsimų ambasadorių, mat kiekvienas gali rasti, kaip savaip prisidėti prie sunkiomis sąlygomis gyvenančių vaikų ir šeimų gerovės.

„Manome, kad SOS gerumo ambasadorystės programa pritrauks įvairiausias auditorijas, nes kiekvienas, nepriklausomai nuo amžiaus ar gyvenimo būdo, gali atrasti savo būdą daryti gerus darbus – ar tai būtų sportas, meno kūryba, ar netgi mezgimas. Iniciatyva kviečia kiekvieną tapti pokyčių dalimi, remiantis savo talentais ir pomėgiais“, – sako ji.

Paramos suma gali būti ir keli šimtai eurų

Kai SOS gerumo ambasadorius nuspręs, kokiu būdu rinks lėšas organizacijos globojamiems vaikams ir šeimoms, reikia apsibrėžti, kokią sumą jis nori surinkti.

„Tai gali būti keli šimtai ar net keli tūkstančiai eurų – visa parama yra reikšminga ir svarbi. Tuomet reikia apsibrėžti iniciatyvos laikotarpį – rekomenduojame, kad jos trukmė būtų nuo vienos savaitės iki mėnesio – viskas priklauso nuo jos pobūdžio. Kai būsimas SOS gerumo ambasadorius viską apgalvoja, jam reikia apsilankyti mūsų puslapyje. Čia užpildžius registracijos formą, mes specialiai jų iniciatyvai sukursime personalizuotą lėšų rinkimo puslapį, kuriame SOS gerumo ambasadorių draugai, artimieji bei kolegos galės aukoti vaikams ir šeimoms, kuriomis rūpinasi SOS vaikų kaimai Lietuvoje“, – pasakoja M.Pūtys.

Jis priduria, kad SOS gerumo ambasadoriumi gali būti kiekvienas, norintis tapti pokyčio dalimi ir skleisti gerumą, renkant lėšas vaikams.

„Jis taps tarpininku tarp SOS vaikų kaimų ir žmonių, norinčių prisidėti prie SOS gerumo ambasadoriaus organizuojamos iniciatyvos. Labai džiaugiamės, kad šios programos neriboja laikas – ji prasideda šiandien ir neturi pabaigos datos“, – šypsodamasis teigia pašnekovas.

Viskas vyks socialiniuose tinkluose

Labai svarbi šios programos dalis – socialiniai tinklai, mat jų pagalba bus komunikuojama apie ambasadorystę ir lėšų rinkimo iniciatyvą. Vis tik programos iniciatoriai žada, kad visiems SOS gerumo ambasadoriams jie suteiks visapusišką pagalbą, asmeninį palaikymą viso proceso metu. O kartu duos ir tai, kas yra būtina, norint, kad iniciatyva nepaskęstų milžiniškame informacijos sraute socialinėje erdvėje.

„Būtinai pasidalinsime patarimais ir suteiksime visą komunikacijai socialiniuose tinkluose reikalingą medžiagą, kad iniciatyva būtų sėkminga. Visi SOS gerumo ambasadoriai gaus ir komunikacijos priemonių rinkinį, kuriame yra PDF dokumentas su naudingais patarimais, kaip išlikti motyvuotam visos kampanijos metu. Jame sudėjome ir rekomendacijas, kaip dažnai kelti turinį į socialinius tinklus ir išlaikyti nuolatinį sekėjų įsitraukimą. Taip pat rinkinyje jie ras vaizdinę medžiagą, kurią galės naudoti savo socialiniuose tinkluose“, – pasakoja D.Micė.

Taip pat SOS gerumo ambasadoriai gaus ir rekomenduojamų įrašų tekstus, kuriuos taip pat galės naudoti komunikuodami socialiniuose tinkluose. Šie tekstai padės pristatyti iniciatyvą, jos rezultatus ir padėkoti visiems prisidėjusiems. D.Micė priduria, kad nors visi jų ambasadoriai galės komunikuoti laisvai, toks komunikacijos priemonių rinkinys tikrai padės tiems, kuriems socialinių tinklų subtilybes įkąsti kartais gali būti nelengva užduotis.

Naudinga ir patiems ambasadoriams

O štai SOS vaikų kaimų komunikacijos vadovė Paulina Briginaitė įsitikinusi, kad SOS gerumo ambasadorystės programa bus naudinga ne tik vaikams, kuriais rūpinasi organizacija, bet ir patiems ambasadoriams.

„SOS gerumo ambasadorystės programa suteikia žmonėms galimybę ne tik prisidėti prie kilnios misijos, bet ir asmeniškai augti. Dalyvaudami šioje iniciatyvoje, žmonės stiprins savo skaitmeninius įgūdžius, mokysis efektyviai naudotis socialiniais tinklais ir kurti įtraukiantį turinį. Tokia patirtis padės ugdyti pasitikėjimą savimi, kūrybiškumą ir gebėjimą įkvėpti kitus veikti.

Tuo pačiu net ir virtualiame lygmenyje ši programa stiprina bendruomeniškumą. Dalindamiesi savo iniciatyvomis socialiniuose tinkluose, SOS gerumo ambasadoriai suburs aplink save draugus, šeimos narius ir pažįstamus bendrai misijai – surinkti lėšų vaikams. Šis kolektyvinis tikslas, nors ir pasiekiamas per ekraną, sukuria stiprią solidarumo ir bendrystės dvasią, kuri gali būti labai įkvepianti“, – sako ji.

O kartu P.Briginaitė džiaugiasi, kad ši programa leis savo gerumu dalintis ir tiems žmonėms, kurie dažnai nežino, kaip tai padaryti.

„Pagrindinė motyvacija kurti SOS gerumo ambasadorystės programą buvo noras įtraukti kuo daugiau žmonių į SOS vaikų kaimų misiją – vaikams sukurti laimingą ir saugią vaikystę. Savo kasdieniame darbe mes matome, jog daugelis žmonių nori prisidėti prie šios kilnios veiklos, bet ne visada žino, kaip tai padaryti. Programa suteikia jiems paprastą ir prieinamą būdą veikti, pasitelkiant savo kūrybiškumą ir socialinius ryšius“, – tikina organizacijos komunikacijos vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas