„Iš blogų pupelių gera kava tikrai nepavyks, bet iš gerų pupelių blogą kavą padaryti galima. Yra daugybė mažų žingsnelių, kuriuos praleidęs gali sugadinti kavą – ji gali tapti karti, rūgšti ar tiesiog neskani“ – paaiškino kavos specialistas.
Be abejo, šiame pokalbyje paliestos aktualios temos, kurios vis dar kelia daug diskusijų. Viena jų – užpilamos kavos gėrimo klausimas. Dalis žmonių mano, kad tai yra netinkamas kavos gėrimo būdas, o kiti priešingai - palaiko jį. Kaip turėtų būti iš tiesų ir ką apie tai mano pats E.Ryklys, sužinosite paklausę podkasto „Emanuelis Ryklys. Ar Lietuva turi kavos gėrimo kultūrą?“
Kilo klausimas, o kas bus, jei kavos ekspertui šis gėrimas vieną dieną tiesiog nusibos? Juk jis nuolat ją geria, skrudina, pardavinėja, net knygą apie ją parašė. Pasirodo, kad nerimo yra.
„Būtent tai ir yra viena didžiausių baimių – kad kava man neatsibostų. Nežinau, ką tada reikėtų daryti. Todėl stengiuosi mėgautis kiekvienu puodeliu ir į kavos gėrimą žvelgti ne kaip į lavinimąsi. Tuo tarpu daugumai mano kolegų kava - tarsi sportas. Jie nuolat treniruojasi, lavina skonį. O aš stengiuosi eiti priešingu keliu. Mėgstu naują kavą ragauti namuose ir galiu visą savaitę ją gerti, kol ji atsiranda mūsų kavos bare. Be to, neturiu mėgstamos kavos. Nes tai būtų indikatorius, kad aš į kavą pradėčiau žiūrėti kaip į vieną skonį, kaip įsimylėčiau vieną spalvą“, - pasakojo pašnekovas.
Žinoma, kaip ir visuose „Neko“ pokalbiuose, neliks pamirštos ir asmeninio gyvenimo detalės, pavyzdžiui, kokį ritualą E.Ryklys su šeima atlieka rytais?