Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
01 07

Daugiau kaip 20 metų kalėjime praleidęs Darius: pirmus dvejus metus sapnuoji laisvę, o po to – jau viskas

Iš viso įkalinimo įstaigose Darius praleido daugiau kaip 20 savo gyvenimo metų. 48-erių vyras kalėjo dukart – pirmą kartą už plėšikavimą ir žmogžudystę, kitą – už narkotikus. Abu kartus gavo daugiau nei po dešimt metų. Pašnekovas puikiai suvokia, kad pats prarado viską – gyvenimą, žmoną, dukrą. Vis dėlto, šiandien vos trečią dieną išėjęs į visišką laisvę Darius pasiryžęs daugiau į tamsą nebegrįžti. Vyras atvirai pasakoja savo istoriją ir tai, su kuo susiduria nuteistieji, norėdami sugrįžti į visuomenę.
Kalėjimas
Kalėjimas / Shutterstock nuotr.

Kitaip neįsivaizdavo

Dariaus vaikystės bėgo Vilniuje kartu su jį auginusia mama, kaip pats priduria, tuo metu labai neigiamai garsėjusiame „krasnuchos“ rajone. Plėšikauti ir verstis nusikalstama veika Darius pradėjo būdamas visai jaunas.

„Buvo gūdūs 1990 metai, darbų nebuvo. Profesoriai su dviem aukštaisiais stovėdavo Gariūnuose, nes neturėjo darbo. Aišku, aš nesakau, kad nebuvo pasirinkimo, bet ir tas jaunas amžius darė savo – nelabai kas pamokė, kaip gyventi. Tada žiūrėdavai, kad tik duonos būtų ant stalo, o dalis ir jos neturėjo. Toks buvo momentas, taip atrodė normalu.

Įsivaizduokite, stovime tokiame lyg susitikime, kokių 30 žmonių, visi panašaus amžiaus, šnekame – kas ką veikia? Ir tik vienas iš tiek sako – aš mokaus architektūrą, visi nustebome. Buvo toks metas, kad jau labai retas tą sau galėjo leisti, jau su tėvų pagalba, o kiti – ar kariuomenė, ar policija, o kas ne – klystkeliais“, – mintimis dalijosi pašnekovas.

Įsisukti į nusikalstamą aplinką, pasak Dariaus, tuomet tikrai nebuvo sudėtinga – tiesiog bendraujant, vieni per kitus, o juolab augant minėtame rajone: „Taip kažkaip buvo toj gyvenvietėj, jei ne tu sėdėjai, tai tavo brolis sėdėjo, jei ne brolis, tai kaimynas – tikrai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius