Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pradinių klasių mokytoja apie savo darbą: tai – lyg spręsti matematikos uždavinį

27-erių Fausta Bagdonaitė – pradinių klasių mokytoja. Vienoje iš Vilniaus privačių mokyklų besidarbuojanti pedagogė sako, kad dėl profesijos pasirinkimo nė kiek nesigaili.
Pradinių klasių mokytoja Fausta Bagdonaitė
Pradinių klasių mokytoja Fausta Bagdonaitė / Asmeninė nuotr.

Pasak jos, būti mokytoju gali tas, kuriam rūpi šalies ateitis ir vaikų gerovė, tereikia įsiklausyti į save ir suvokti, kad šis darbas labai prasmingas ir vertingas, rašoma programos Mokysiu.lt pranešime žiniasklaidai.

Vasarą mėgaujasi atostogomis

Mokytoja Fausta vasaros metu, kaip ir visi mokytojai, atostogauja, mėgaujasi geru oru, o rugsėjį grįš į mokyklą, kurioje vėl dirbs su pradinukais. Kaip pasakoja mokytoja, jos darbas – nuolatinis bendravimas su vaikais, mokytojais, kolegomis ir tėvais: „Aš matau prasmę savo darbe ir labai vertinu galimybę būti bendruomenėje.

Žinoma, mokytojo darbas, kaip ir daugelis kitų, turi nemažai įvairių iššūkių, reikia spręsti įvairias situacijas, tačiau visada padeda suvokimas, kad mano darbas iš tiesų yra labai prasmingas“, – kalba mokytoja.

Fausta šypsosi – mokytojo darbą galima palyginti su matematikos uždaviniu: „Matematikoje viskas veikia taip – yra uždavinys, jį išsprendei ir džiaugiesi rezultatu. Ugdant vaikus rezultato gali tekti luktelti ir ilgiau, tačiau jis atperka viską. Dar nė karto nepasigailėjau tapusi pedagoge, žinau, kad esu tinkamoje vietoje. Į priekį mane veda noras gilinti savo žinias, turiu kur tobulėti ir gerai žinau savo tikslus.“

Asmeninė nuotr./Fausta Bagdonaitė
Asmeninė nuotr./Fausta Bagdonaitė

Įkvėpė mamos pavyzdys

Pedagogo profesiją Fausta pasirinko gerai apsvarsčiusi – galvojo, kad įdomu būtų save išbandyti psichologijos srityje, domėjosi socialiniais mokslais, tačiau galų gale suprato, kad būti pedagoge yra jos pašaukimas. Priimti tokį sprendimą paskatino ir mamos pavyzdys.

„Mano mama – fizinio ugdymo mokytoja. Kai buvau vaikas, mačiau, kiek daug ji dirba, kaip ruošiasi pamokoms. Mačiau jos darbą iš arti ir dabar galiu teigti, kad ji mane įkvėpė.“

Pasak merginos, mokytojo užduotis – ne tik suteikti vaikams žinių, bet ir kurti ryšį su jais nuo pirmųjų dienų, įtraukti tėvelius į bendruomenę, bendrauti su kolegomis. „Reikia prisiminti, kad mokytojas nėra vienas karys mūšio lauke. Mes visi esame komanda, o mūsų tikslas – vaikų ateitis.

Kaip ir bet kurioje kitoje srityje turime gerbti vieni kitus ir bendradarbiauti. Tada ir rezultatai visus džiugins.“

Fausta norėtų, kad daugiau jaunų žmonių rinktųsi mokytojo profesiją ir atrastų save dirbdami šį prasmingą darbą, nuo kurio priklauso visos šalies ateitis.

Su šūkiu „Būk mokytojas – būk ateitis“ pasitinka tinklalapis www.mokysiu.lt. Stojantieji į pedagogiką čia ras visą reikalingą informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas