Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sanremo Junior“ finale Beyoncé dainą atlikusi Viltė: labiausiai noriu užsiimti savo kūryba

Lietuvos ir tarptautinių konkursų laureatė, žymių Lietuvos televizijos muzikinių projektų dalyvė 14-metė Viltė Patricija Kirstukaitė prieš keletą dienų sugrįžo iš „Sanremo Junior“ konkurso Italijoje. Tai buvo pirmas kartas, kai žymiojo Sanremo muzikos festivalio jaunųjų atlikėjų konkurse dalyvavo Lietuvos atstovė. Savo talentą Viltė atskleidė atlikdama amerikiečių dainininkės Beyoncé kūrinį „Listen“, o gautas komisijos apdovanojimas, pasak jaunosios atlikėjos, jai yra didžiausias įvertinimas.
Viltė Patricija Kirstukaitė Sanremo muzikos festivalyje
Viltė Patricija Kirstukaitė Sanremo muzikos festivalyje / Asmeninio archyvo nuotr.

Viltės tėvai – buvę muzikantai, tad nekyla klausimų, iš kur jos muzikalumas. Nuo dvejų dainuojanti mergina savo gyvenimo be muzikos sako neįsivaizduojanti. Ji ne tik dalyvauja Lietuvos ir tarptautiniuose konkursuose, muzikiniuose projektuose, bet ir pati kuria dainas. Dvi jų jau yra įrašiusi, o viena net sukosi radijo stoties eteryje.

Su Vilte ir jos mama Lina bendravome lygiai prieš dvejus metus, kai mergina laimėjo „Grand Prix“ konkurse Dubajuje ir surinko daugiausia – 30 – balų konkurse Sofijoje, Bulgarijoje. Apie tai, kaip prasidėjo ir vystėsi Viltės muzikinis kelias, galite paskaityti čia.

Pirmoji Lietuvos atstovė jaunųjų atlikėjų konkurse

Šiandien Viltė džiaugiasi neeiliniu įvykiu savo muzikinio gyvenimo kelyje – dalyvavimu „Sanremo Junior 2023“ (jaunųjų atlikėjų) konkurse. Pasaulyje žinomas kasmetis Sanremo muzikos festivalis vyksta Sanremo mieste, Italijoje, nuo 1951-ųjų. Šio festivalio pagrindu buvo sukurtas ir šiuo metu žiūrimiausias muzikos renginys pasaulyje – „Eurovizijos“ dainų konkursas.

„Sanremo Junior“ konkurse iš viso dalyvavo 21 šalies atlikėjai iš viso pasaulio: Indonezijos, Rumunijos, Prancūzijos, Japonijos, Estijos, Latvijos, Moldovos, Sakartvelo, Kazachstano, Vokietijos, Ukrainos, Izraelio ir kt. Lietuvai atstovavo tauragiškė V.P.Kirstukaitė.

Paklausta, ką pačiai reiškia pasirodyti Sanremo muzikos festivalio scenoje, Viltė sako, kad tai – didžiausias konkursas, kuriame gali sudalyvauti:

„Man dar mama pasakodavo, kaip, būdama maža, ji žiūrėdavo tą festivalį. Važiuodama ten jaučiau didelę atsakomybę nenuvilti, pradžiuginti.

Asmeninio archyvo nuotr./Viltė Patricija Kirstukaitė su tėvais „Sanremo Junior“ konkurse
Asmeninio archyvo nuotr./Viltė Patricija Kirstukaitė su tėvais „Sanremo Junior“ konkurse

Dalyvauti „Sanremo Junior“ konkurse planavau dar prieš trejus metus, bet dėl tam tikrų priežasčių tada nepavyko ten išskristi. Tačiau nuo tada kiekvieną pamoką siekiau geriausių rezultatų, nes labai norėjau ten atsidurti.

Tai, kad sudalyvavau, man yra vienas didžiausių pasiekimų. Be to, jaučiau didelę atsakomybę atstovauti Lietuvai, nes dalyvavau „Sanremo Junior“ konkurse, kuris vyko jau 14-ą kartą ir jame pirmą kartą dalyvavo Lietuva. Taigi man pačiai buvo labai svarbu ne tik sudalyvauti, bet ir gerai pasirodyti.“

Paklausta, kaip galima patekti į festivalį, Viltė pasakoja, kad vyksta labai didelė atranka, o kai kuriose šalyse tam net rengiami specialūs konkursai:

„Mano atveju, kadangi nebuvo labai daug dalyvių, internetu teko nusiųsti anketą ir vieną savo pasirodymų, iš kurio komisija sprendė, ar mane priimti. Sulaukiau teigiamo atsakymo, taip ten ir patekau.“

Kūrinys atskleidžia vokalo galimybes

Konkurse Viltė atliko Beyoncé kūrinį „Listen“. Paklausta, kodėl būtent šią dainą, pašnekovė pasakoja, kad jai ji ne tik labai patinka, bet ir leidžia atskleisti savo vokalo galimybes:

„Manau, kad ji labai sunkiai atliekama ir puikiai parodo vokalo galimybes. Paruošiau ją iš naujo, ir suskambėjo daug geriau negu tada, kai dainavau ją prieš ketverius metus. Be to, man ši daina svarbi – su gražia žinute ir gražia istorija.“

Konkurso finaliniai pasirodymai vyko Sanremo „Ariston“ teatre. Finale dalyvaujantys jaunieji atlikėjai pagal vietas nėra skirstomi, tačiau yra apdovanojami.

„Man atiteko visos komisijos specialus prizas. Manau, man čia yra didžiausias laimėjimas, kokį galėjau gauti. Komisija – labai stipri, asmeninių pokalbių su jais nebuvo, bet šis įvertinimas man labai daug pasako“, – džiugesio neslepia Viltė.

VIDEO: Viltė Patricija Kirstukaitė „Sanremo Junior 2023“ atliko Beyoncé dainą „Listen“

Svajonė – išleisti savo autorinę dainą

Pasiteiravus, koks kitas žingsnis muzikinėje karjeroje, Viltė sako, kad labiausiai nori skirti laiko sau ir savo kūrybai:

„Labiausiai noriu gilintis į save ir dainuoti nebe dainų koverius, o tai, ką pati rašau, nes rašau tikrai daug. Manau, kad dainų kūryba atlikėjo karjeroje užima pirmą vietą. Aišku, kad tai pasiektum, turi labai daug klausyti muzikos, labai daug dainuoti, ieškoti stilių, žanrų ir apskritai domėtis muzika.

Esu išleidusi dvi dainas, bet jos buvo kurtos su kitais žmonėmis. Kurti dainas man yra labai svarbu, dabar noriu turėti savo autorinę dainą, ir ne vieną, tad link to ir judu.“

Paklausta, kuris žanras jai arčiausiai širdies, pašnekovė sako, kad iš esmės jai įdomi visa muzika: „Kai važiuoju į konkursus, daugiau atlieku populiariosios muzikos dainas, bet klausausi įvairių – džiazo, R&B ir kitų, apskritai visa muzika man yra įdomi, patinka nagrinėti skirtingus žanrus.“

Viltė daug laiko praleidžia prie pianino, kurdama dainas, mokydamasi sceninių dalykų ir dainavimo subtilybių – būtent dėl to kartą per savaitę jau penktus metus iš Tauragės važinėja į Vilnių – į vokalo pamokas pas Rositą Čivilytę.

Mergina baiginėja aštuntą klasę Tauragės Martyno Mažvydo progimnazijoje. Paklausta, kaip spėja viską suderinti – mokslus, kurie taip pat labai gerai sekasi, dainavimo pamokas, ruošimąsi festivaliams, konkursams ir dalyvavimą juose, pašnekovė sako, kad yra įsitikinusi – kuo daugiau darai, tuo daugiau ir spėji.

„Manęs daug žmonių klausia, kaip aš suspėju, bet neturiu tikslaus atsakymo į šį klausimą. Pažiūrėjus iš šono tikrai atrodo, kad veiklos – labai daug, bet kažkaip viską susiderinu. Būna, kad tenka pasimokyti ir mašinoje važiuojant į Vilnių, į vokalo pamoką, bet tai man nekliūva“, – pasakoja jaunoji atlikėja.

Labiausiai noriu dainuoti tai, ką pati rašau, nes rašau tikrai daug.

Pasiteiravus, ar užklysta akimirkų, kai nieko nebesinori daryti ir galbūt netgi viską mesti, Viltė neneigia – pasitaiko ir jų.

„Būna, bet dabar jau labai retai. Kai buvau mažesnė, tokių minčių būdavo dažniau, o dabar aš jau gyvenu muzikoje ir be jos neįsivaizduoju savo gyvenimo. Jei pritrūksta motyvacijos kurti ar dainuoti, pažiūrėjus gerą koncertą ji sugrįžta“, – šypsodamasi sako Viltė.

Norite pasidalinti savo istorija – parašykite mums gyvenimas@15min.lt ir mes su jumis susisieksime!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito