Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 27

Vairuotoja Liepa: „Man keista, kaip žmonės autobuse gali užmigti? Kartais tenka juos žadinti“

Mudvi su Liepa susipažinome autobuse. Aš iš Jonavos važiavau į Vilnių, o ji tą autobusą vairavo. Dar po kelių savaičių vėl teko įlipti į Liepos vairuojamą autobusą, šį kartą Kauno autobusų stotyje. „Laba diena, kaip sekasi? Šį kartą važiuojate ne iš Jonavos?“ – užkalbino vairuotoja, o aš nustebau. Kaip ji atsimena?
Liepa Sakalauskaitė
Liepa Sakalauskaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Netrukus su vairuotoja Liepa Sakalauskaite sutarėme pasikalbėti. Jaukiu suvalkietišku akcentu kalbanti moteris pokalbiui taip pat pasiūlė autobusą, o susitikti – bendrovės „Kautra“, kurioje ir dirba, teritorijoje.

Po mūsų pokalbio Liepos laukė kelionė – iš Kauno į Vilnių. Tiesa, jos maršrutas driekiasi ne tiesiai autostrada, o per Jonavą, tada – per Ruklą, Žąslius ir į greitkelį „išlendant“ netoli Elektrėnų. Tad kelionė iki Vilniaus būna ilga, maždaug pustrečios valandos. Lygiai toks pats kelias – ir atgal.

Liepos vairuojamame autobuse tyliai skamba radijas, o ji pati sveikinasi su visais savo keleiviais. Taip jau yra, kad šiuo maršrutu važiuoja daug tų pačių žmonių. Nemažai jų išlipa pakelės kaimuose. Arba kaip tik – juose įlipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas