Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vietokūros dizainerė žino, kas ir toliau garsintų Vilnių. Ar žinote jūs?

„Ar Vilnius turi išskirtinį bruožą, galintį tapti šio miesto super galia, traukiančia čia apsilankyti? Negana to, paversti mūsų mylimą miestą, ir UNESCO saugomą jo senamiestį, unikaliai švytinčiu šiaurės kraštų perlu? Barboros Radvilaitės ir Žygimanto Augusto meilės istorija yra būtent tai, kas galėtų pritraukti užsienio svečius.
Parodos „Slapta meilė“ atidarymas
Parodos „Slapta meilė“ atidarymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip simbolius pasitelkdami lietuviškuosius Romeo ir Džuljetą, galime apjungti visą paslaugų tinklą: ekskursijas, nakvynes, SPA malonumus, meno dirbinius, kino filmus, komiksų ir receptų knygas, restoranus, desertines.

Viską, kas turi ryšį su šia meilės istorija ir yra pagaminta Lietuvoje,“ – apie naują projektą pasakoja Julija Janus.

Organizatorių arch.nuotr./Slapta Meilė
Organizatorių arch.nuotr./Slapta Meilė

Žinomiausia mūsų šalies meilės istorija atgimė nauju pavidalu. Karališka Barboros Radvilaitės ir Žygimanto Augusto santykių drama vis giliau įsiskverbė ne tik į sostinės senamiesčio gatveles, bet ir į istorinius viešbučius bei restoranus.

Vilniuje pristatytas kultūros startuolis „Slapta meilė“, šįsyk jungiantis ir „Radisson Collection Astorija“ viešbutį: svečiai čia žengė romantiniu šios istorinės poros maršrutu.

Renginio dieną viešbučio kambaryje, kuris buvo pavadintas „Slaptos meilės“ vardu, svečiai ne tik susipažino su J.Janus įkurto startuolio idėja, bet ir išvydo dar nematytą jaunos menininkės Austėjos Azguridytės „Barboros Radvilaitės“ portretą, kuris tapo vestibiulio puošmena. Portretą galės pamatyti visi norintys.

Organizatorių arch.nuotr./Slapta Meilė
Organizatorių arch.nuotr./Slapta Meilė

Nustebino ir juvelyras Darijus Gerlikas. Autorius pristatė net du atkurtus Barboros Radvilaitės papuošalus: karūnos ir žiedo kopijas. Į aukso žiedą inkrustuoti deimantai, rubinai ir smaragdai. Trys brangakmeniai žiede turėjo ypatingą reikšmę: deimantas linkėjo nuoširdumo, rubinas – valdžios, šlovės ir išminties, o smaragdas – taikos.

Visą šią įspūdingą kolaboraciją vainikavo maži gastronominiai stebuklai. J.Janus ir viešbučio restorano šefų komanda pristatė popietės arbatėlės užkandžių ir desertų kolekciją, paremtą karalienės Barboros Radvilaitės pomėgiais.

Šiuolaikiškai rafinuoti ir žaismingi kulinariniai bei konditeriniai šedevrai nepaliko abejingų ir tapo tikru atradimu patiems išrankiausiems.

Čia viešėjusi Suomijos ambasadorė Lietuvoje Arja Makkonen su vyru dr. Timo Hellenberg viešbučiui padovanojo XIX amžiaus pianiną, kurį vakaro svečiai išvydo prezidentiniame kambaryje. Iš viso pasaulyje yra išlikę vos trys tokie pianinai.

Minėtas viešbutis „Slaptos meilės“ projektui pasirinktas ne šiaip sau – pastatas stūkso buvusiame Radvilų protėvių Astikų sklype, todėl glaudžiai siejasi su Barbora Radvilaite ir Žygimantu Augustu.

Tai vieta, kurioje nuo seno verda gyvenimas: čia buvo įkurtas pirmasis Vilniaus kino teatras, viešbutis, kailinių dirbinių parduotuvė, vyno darykla, mados namai, vaistinė ir daugybė kitų veiklų.

Šią vietą savo namais vadino galingos istorinės Lietuvos sostinės šeimos, išmintingi vienuoliai, sumanūs pirkliai, vaistininkai ir net aiškiaregė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius