Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Violeta Mičiulienė. Kodėl arkliai nekalba per Jonines ir į ką panašus paparčio žiedas?

Tai buvo paprasti, vasarai tinkantys žodžiai ir juos ištarė mano draugė. Ji pasakė: „Varom į Jonines?“ Tai nuskambėjo kažkaip panašiai: „Benai, plaukiam į Nidą?“ Abiem atvejais kvietimas labai daug žadantis. Linksmybių, nuotykių, meilės ir netikėtumų. Tačiau žinau, kad abiem atvejais realybė yra kur kas skurdesnė. Nepateisinanti lūkesčių.
Violeta Mičiulienė
Violeta Mičiulienė / „Turiu fotoaparatą“ nuotr.

Dėl filmo tai viskas aišku, bet štai dėl Joninių tai kaskart, kai pamirštu, kas tai yra, vėl užlipu ant grėblio. Ir iš skausmo tose pačiose vietose, suprantu, kad grėblys – tas pats.

Plius galėčiau susimąstyti vien dėl žodžio „varom“. Juk jis reiškia išvarymą. Kai daug žmonių kai ką varo, tai tas privalo išeiti. Ir dar matytas O.Koršunovo spektaklis „Išvarymas“. Apie tą patį, tik šiek tiek kitaip. Nes gerų dalykų niekas nevaro lauk.

Kelis kartus, kai pakvietė ne varyti, o važiuoti, buvau sutikusi. Nuvažiavau. Ir po kokio pusvalandžio į mane sugrįžo tas pats amžinas klausimas: „Ką aš čia darau?“

Kas yra Joninės? Visi žinom, kad tai – Jono vardadienis, kuris daugmaž užlipa ant vasaros saulėgrįžos. Kad aukščiau būtų ir viską iš aukšto matytų. Kai net nespėji vakare nusičiaudėti, o, žiūrėk, nakties jau ir nebėra. Rytas. Rūkai, giedoriai gaidžiai ir pagal juos Joninių šventėjai, ieškantys kelio namo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas