Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Violeta Mičiulienė. Kodėl aš nenoriu švęsti gimtadienio kalėjime?

Paskambino draugė ir paklausė, ar aš nenoriu važiuoti į kalėjimą. Sutrikusi atsakiau, kad iki šios dienos galvojau, jog ten pačiai važiuoti nereikia. Tave ten nuveža, jei yra reikalas. Plius man ir netoli važiuoti. Gyvenu šalia Panevėžio. Bet net ir trumpas kelias manęs negundo ten nuvykti. Vieną kartą teko tokioje įstaigoje koncertuoti. Tiesa, tik vyrams, tai niekada nenorėčiau pakartoti tos patirties.
Violeta Mičiulienė
Violeta Mičiulienė / „Turiu fotoaparatą“ nuotr.

Slogus jausmas būti ten ir pasaulio suvokimas kitoks. Kai aš gražiai jiems po koncerto palinkėjau prieš šventes išskleisti sielos sparnus ir aplankyti savo artimuosius, jie mane užgriuvo audringu juoku. Juokėsi ilgai ir beveik isteriškai. Aš buvau nustėrusi ir nesupratau, kas atsitiko. Vėliau karininkas man išvertė, ką aš pasakiau. Pasirodo, aš jiems pasiūliau būti „gaidžiais“, nes buvo ištartas žodis „sparnai“. Jaučiausi lyg mane išvertė į kitą pusę kaip kokį seną padėvėtą paltą. Ilgai negalėjau atsigauti.

Taigi, grįžtant prie draugės, išaiškėjo, kad aš vėl buvau neteisi. Ji man pasiūlė vykti į koncertą. Į Lukiškių kalėjimą. Apie ekskursijas esu girdėjusi, bet apie koncertus – pirmą kartą. Ir į ekskursiją nenorėjau važiuoti. Kvietė, bet aš pasakiau, kad kol kas nepasiruošusi. Nors kam ten ir kaip ten ruoštis, pati nežinau. Turbūt ieškojau priežasties atsisakyti.

Pradedu „raustis“ spaudoje. Taigi skaitau: „Alina Orlova koncertuoja kalėjime per savo gimtadienį.“ Gimtadienis kalėjime?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas