Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 24

Violeta Mičiulienė. Kodėl nekenčiu lignino ir kada sodinsime miškus?

Sūnui pasakoju neįtikėtiną istoriją, žiūrint jo akimis. Apie tai, kaip tėvas su kaimynu važiavo duoti vaikui vardą. Tai buvo prieš pusšimtį metų ir jie abu važiavo su arkliu, kad greičiau būtų. Sūnus klausia, o kaip tada būtų lėčiau? Tai žinoma, kad pėstute, kokį keturiasdešimt kilometrų.
Violeta Mičiulienė
Violeta Mičiulienė / „Turiu fotoaparatą“ nuotr.

Tai štai, tie du piliečiai pakeliui užsuko pas giminaičius, kuriuos seniai beregėjo. Gavo alučio šnekučio ir vos spėjo į „apylinkę“, kad būtų vaiko vardas raudonom raidėm į svarbių darbų knygą įrašytas.

Na, tas alus apvertė jų liežuvius ir mano draugė iki šiol nešioja tokį skersą vardą, kokio turbūt iki šiol nėra Lietuvoje.

Nesugebėjo girtas liežuvis pasakyti to, ką pasakė mama, juos išlydėdama iš namų.

Sūnus išklausė mano papasakotą istoriją ir paklausė manęs, kodėl moteriškė, žinodama, koks jos vyras išsiblaškęs (juokingai vyrai pateisina girtumą), neužrašė vardo ant lapelio? Tai juk taip paprasta!

Šiek tiek pagalvojau ir pasakiau, kad nebuvo ant ko rašyti. Nebuvo to lapelio. Tuo metu jokių lapelių savo namuose ir aš neatsimenu. Tiesiog būdavo vieninteliai mano mokykliniai sąsiuviniai, į kuriuos rašydavau namų užduotis, bet tėvai iš jų niekada neplėšdavo lapų, kad ką nors užsirašytų. Gal ir savo kokį vieną sąsiuvinį turėjo, bet aš jo neatsimenu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas