Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

11 būdų, kaip pagerinti seksualinį gyvenimą

Su amžiumi vykstantys fiziniai kūno pokyčiai taip pat turi didelę įtaką jūsų seksualumui. Mažėjantis hormonų kiekis ir neurologinių bei kraujotakos sistemos funkcijų pokyčiai gali sukelti seksualinių problemų – tokių kaip erekcijos sutrikimai ar makšties skausmas, rašoma health.harvard.edu.
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Tokie fiziniai pokyčiai dažnai reiškia, kad jaunatviško sekso intensyvumą gali pakeisti santūresnė reakcija vidutiniame ir vėlesniame amžiuje.

Tačiau emociniai brandos padariniai – didesnis pasitikėjimas savimi, geresni bendravimo įgūdžiai ir mažesni suvaržymai – gali padėti sukurti turtingesnę, subtilesnę ir galiausiai pasitenkinimą teikiančią seksualinę patirtį.

Vis dėlto daugelis žmonių nesugeba išnaudoti visų vėlesnio amžiaus sekso galimybių. Suprasdami svarbiausius fizinius ir emocinius elementus, kurie lemia pasitenkinimą teikiančius lytinius santykius, galėsite geriau spręsti iškilusias problemas.

Seksualines problemas gydyti dabar lengviau nei bet kada anksčiau. Vaistai ir profesionalūs sekso terapeutai yra prieinami, jei jų reikia. Tačiau nedideles seksualines problemas galite išspręsti šiek tiek pakoregavę savo mylėjimosi stilių. Štai keletas dalykų, kuriuos galite išbandyti namuose.

1. Švieskitės

Galima rasti daug geros savipagalbos medžiagos, skirtos visų rūšių seksualinėms problemoms spręsti. Panaršykite internete arba vietiniame knygyne, išsirinkite keletą jums tinkamų šaltinių ir naudokitės jais, kad padėtumėte sau ir savo partneriui geriau susipažinti su problema.

2. Skirkite sau laiko

Su amžiumi seksualinė reakcija sulėtėja. Jūs ir jūsų partneris galite padidinti sėkmės tikimybę, jei seksui surasite ramią, patogią, netrukdančią aplinką. Be to, supraskite, kad dėl fizinių kūno pokyčių jums reikės daugiau laiko susijaudinti ir orgazmui pasiekti. Taigi skirti daugiau laiko seksui nėra blogai.

123RF.com nuotr./Brandaus amžiaus pora
123RF.com nuotr./Brandaus amžiaus pora

3. Naudokite lubrikantą

Dažnai makšties sausumą, kuris prasideda perimenopauzės laikotarpiu, galima lengvai pašalinti tepamaisiais skysčiais ir geliais. Naudokite juos laisvai, kad išvengtumėte skausmingų lytinių santykių – problemos, kuri gali virsti lytinio potraukio silpnėjimu ir augančia įtampa santykiuose. Kai lubrikantai nebepadeda, aptarkite kitas galimybes su gydytoju.

4. Išlaikykite fizinį prieraišumą

Net jei esate pavargę, įsitempę ar nusiminę dėl problemos, bučiniai ir glamonės yra labai svarbūs emociniam ir fiziniam ryšiui palaikyti.

5. Praktikuokite prisilietimus

Sekso terapeutų naudojami jausmų sutelkimo metodai gali padėti atkurti fizinį intymumą nejaučiant spaudimo. Daugelyje savipagalbos knygų ir mokomųjų vaizdo įrašų pateikiami šių pratimų variantai. Taip pat galite paprašyti partnerio liesti jus taip, kaip jis norėtų būti liečiamas. Taip geriau suprasite, kaip tai daryti – švelniau ar stipriau.

6. Išbandykite įvairias padėtis

Įvairių seksualinių pozų repertuaro kūrimas ne tik suteikia mylėjimuisi įdomumo, bet ir gali padėti įveikti problemas. Pavyzdžiui, kai vyras įeina į partnerę iš nugaros, labiau stimuliuojamas G taškas, tai gali padėti moteriai pasiekti orgazmą.

123RF.com nuotr./Pora miegamajame
123RF.com nuotr./Pora miegamajame

7. Užsirašykite savo fantazijas

Šis pratimas gali padėti ištirti galimas veiklas, kurios, jūsų manymu, galėtų jus arba jūsų partnerį jaudinti. Pabandykite prisiminti jus sujaudinusią patirtį ar filmą ir pasidalykite prisiminimais su partneriu. Tai ypač naudinga žmonėms, kurių potraukis mažas.

8. Atlikite Kėgelio pratimus

Tiek vyrai, tiek moterys gali pagerinti savo seksualinę būklę treniruodami dubens dugno raumenis. Atlikdami šiuos pratimus, įtempkite raumenis, kuriuos naudotumėte, jei bandytumėte sustabdyti šlapimą viduryje srovės. Laikykite dvi ar tris sekundes, tada atleiskite. Pakartokite 10 kartų. Stenkitės atlikti penkias tokias serijas per dieną.

Šiuos pratimus galima atlikti bet kur – vairuojant automobilį, sėdint prie stalo ar stovint kasoje. Namuose moterys gali naudoti makšties svarmenis, kad padidintų raumenų pasipriešinimą. Pasitarkite su gydytoju arba sekso terapeutu, kur jų gauti ir kaip naudoti.

9. Stenkitės atsipalaiduoti

Prieš seksą kartu nuveikite ką nors raminančio, pavyzdžiui, pažaiskite kokį nors žaidimą ar nueikite skaniai pavakarieniauti. Arba išbandykite atsipalaidavimo technikas, pavyzdžiui, gilaus kvėpavimo pratimus ar jogą.

10. Naudokite vibratorių

Šis prietaisas gali padėti moteriai pažinti savo seksualinę reakciją ir parodyti partneriui, kas jai patinka.

11. Nepasiduokite

Jei jokios jūsų pastangos nepadeda, nepraraskite vilties. Gydytojas dažnai gali nustatyti jūsų seksualinės problemos priežastį ir nurodyti veiksmingus gydymo būdus. Jis gali jums pasiūlyti apsilankyti pas sekso terapeutą, kuris gali padėti ištirti problemas, galinčias trukdyti gyventi visavertį seksualinį gyvenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne