Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

4 klausimai, kurie išduoda, kad partneris galvoja apie skyrybas

Santuokoje mes paprastai fiksuojame, kiek laiko praleidžiame kartu, kaip sekasi išlaviruoti konfliktuose, kokios bendravimo kliūtys dažniausiai kyla. Ir pagal tai sprendžiame, ar nekvepia skyrybomis. Tačiau ne tai pagrindiniai jų artėjimo ženklai. Porų terapeutai portale bestlifeonline.com pasidalino keturiais klausimais, kuriuos gali užduoti iš tiesų apie skyrybas galvojantis partneris.
Susipykę sutuoktiniai
Susipykę sutuoktiniai / 123RF.com nuotr.

Kada ketini apsilankyti pas psichoterapeutą?

„Jeigu jūsų partnerio klausimai turi kaltinimo atspalvį, tai gana rimtas ženklas, kad jis nepatenkintas santuoka ir suka mintis, ar nevertėtų skirtis“, – sako poras konsultuojantis koučeris Richas Helleris.
Tokio tipo klausimai rodo, kad pora nuolat barasi ir kad vienas arba abu partneriai nustojo prisiimti asmeninę atsakomybę už santuokos trūkumus.

„Jausti kaltę skatina tokie klausimai ar teiginiai, kaip „kada nustosi tiek daug dirbti?“, „tu visada dirbi“, ir kiti klausimai bei teiginiai, susiję su emociniu arba fiziniu partnerio nebuvimu šeimoje“, – aiškina R.Helleris.

Kada vėl bus tėvų susirinkimas?

Jeigu partneris klausinėja tik apie vaikų reikalus ar kasdienybės planus, tai signalas, kad šeima nėra tvirta. Mat santuoka nėra tik vaikai ir kasdienė rutina, tai ir emocinis ryšys, bendri interesai, pomėgiai. Jei partneris nelinkęs kalbėti apie kažką daugiau, išskyrus vaikus ir buities reikalus, santuoka tikrai kliba. Vienintelė gera žinia, kad jūsų santykiai nėra konfliktiniai.

„Konfliktų vengiančios poros iš abiejų pusių priima sprendimą, kad vengs emocinių minų savo santuokoje, – sako R.Helleris. – Klausimai paprastai būna susiję su kasdienybe arba su tuo vieninteliu dalyku, į kurį jie gali sutelkti dėmesį kartu, o tai paprastai yra vaikų gerovė. Kai vaikai išvyksta iš namų, tokios poros dažniausiai išsiskiria“.

Ar nieko tokio, jei daugiau laiko praleisime atskirai?

Per daug laiko praleisti atskirai niekada nėra gerai. „Partneriai turėtų turėti gyvenimą už šeimos ribų, tačiau tas jų gyvenimas neturėtų daryti įtakos santuokai ir atvirkščiai. Asmeninė erdvė yra svarbi, tačiau ji gali būti pradėta naudoti kaip pretekstas vengti santykių“, – sako psichologė ir sekso terapeutė Tatjana Djačenko.

Pasak jos, jeigu partneris šį klausimą užduoda viduryje ginčo, reikalai gali pakrypti negera linkme, todėl patartina sunerimti ir imtis priemonių, jeigu norite išsaugoti santuoką.

Asmeninė erdvė yra svarbi, tačiau ji gali būti pradėta naudoti kaip pretekstas vengti santykių.

Taigi, kaip praėjo diena?

Šis klausimas gali reikšti, kad jūsų santykiai paprasčiausiai išsikvėpė, t. y. jūs nebeturite apie ką kalbėti, partnerio nebedomina, ką jūs galvojate ar jaučiate. „Santykiai ima griūti, kai vienas iš partnerių tampa abejingas, kai jam pradeda nerūpėti ir jis neprašo, kad kitas keistų savo elgesį“, – sako psichoterapeutė Joanna Kaminski.

Pasak jos, dažnai poros atkreipia dėmesį į konfliktus ir per juos suvokia, kad santykiai nėra geri. Tačiau neretai partneriai santykiuose kenčia tyliai ir, apimti nevilties, neprašo pokyčių. Tokiais atvejais jie gali staiga paprašyti nutraukti santykius manydami, kad juos pataisyti būtų per daug pastangų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas