Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

5 priežastys, kodėl būti viršuje sekso metu gali būti ne pati geriausia poza

Nereikia skaityti Kamasutros, kad žinotumėte, jog nėra vieno sekso būdo. Nesvarbu, kokia jūsų lytis ar seksualinė orientacija, jei esate pasirengę būti pakankamai kūrybingi, yra šimtai sekso pozų, kurias poros gali išbandyti. Tiesa, dauguma iš mūsų laikosi keleto išbandytų pozicijų ir retai nuo jų nukrypsta.
Seksas
Seksas / Shutterstock nuotr.

Viena iš dažniausių sekso pozų – sekso metu būti viršuje. Pagrindinis šios pozos privalumas yra fantastiška klitorio stimuliacija. Tačiau, nepaisant visų galimų orgazmą sukeliančių dejonių, tai neapsieina be trūkumų, rašoma women.com.

„Nesvarbu, ar tai lemia kūno apimtys, gebėjimai, ar kiti dalykai, yra daugybė priežasčių, dėl kurių moterys gali vengti būti viršuje, – Prevention sakė sertifikuota sekso terapeutė Jennifer A. Wiessner. – Daugeliui moterų tai nepatogu ir labiau primena treniruotę“.

Kokias dar priežastis galima išskirti?

Patiriate skausmą arba diskomfortą

Mayo klinikos duomenimis, maždaug 40 proc. moterų lytinių santykių metu jaučia skausmą. Nors to priežastys gali būti įvairios – nuo endometriozės iki infekcijų ir hormoninių pokyčių, kartais skausmas atsiranda dėl lytinės padėties, nes ji leidžia taip giliai įsiskverbti.

„Kai lytinių santykių metu gimdos kaklelis ir gimda yra pakartotinai paveikiami, šokas plinta per aplinkinius dubens raiščius“, – „Reader's Digest“ sakė akušerė ginekologė Kameelah Phillips, medicinos mokslų daktarė. Tai sukelia ne tik skausmą lytinių santykių metu, bet net ir mėšlungį po sekso.

Kartais to galima išvengti, jei esate 100 proc. susijaudinusi, nes tai lemia didesnį natūralų drėkinimą. Tačiau kartą patyrus skausmingus lytinius santykius, šios minties sunku atsikratyti. „Jei užsiimate seksu ir nesate susijaudinusi bei baiminatės skausmingos pradžios, tai gali paveikti jūsų kūno gebėjimą prisitaikyti prie įsiskverbimo, o tai vėliau sukelia daugiau skausmo“, – „Bustle“ sakė daktarė Samantha DuFlo.

Jaučiatės nejaukiai

2010 m. žurnale „Journal of Sexual Medicine“ paskelbtame tyrime nustatyta, kad seksualinis pasitenkinimas gali būti tiesiogiai susijęs su tuo, jog moterys baiminasi, kad partneris sekso metu jas vertins. Nuo kūno įvaizdžio iki fizinių būklių ir panašaus negatyvaus mąstymo – seksualiniai moterų sunkumai dažnai kyla dėl psichologinio streso.

Shutterstock nuotr./Seksas
Shutterstock nuotr./Seksas

Seksologė Megan Stubbs siūlo lytinio akto metu „pažvelgti į save partnerio akimis“, kad galėtumėte nusiraminti.

Seksas pats savaime sukuria didelį pažeidžiamumą. Jausmas, kad esate visiškai atviri ir neturite kur pasislėpti, tikrai nepadeda. Jei dėl šios priežasties nemėgstate būti viršuje, turėkite ant savęs ar šalia savęs drabužį, kuris galėtų padėti nusiraminti.

Abejojate dėl savo ištvermės

Ilgesnį laiką išsilaikyti tokioje padėtyje nėra lengva. Tačiau nepamirškite, kad būnant viršuje nebūtina visą laiką sėdėti tiesiai. „Jūsų rankos gali būti ant lovos, kad palaikytų ir išlaikytų pusiausvyrą, kai pereinate į tas padėtis, kuriose jaučiatės gerai“, – „Women's Health“ sakė sekso ir santykių ekspertė Antonia Hall. Be to, jei nuspręsite naudoti partnerio kūną kaip atramą pasilenkdama į priekį, sumažinsite tą gilų įsiskverbimą ir suteiksite sau poilsio.

Neturite sveiko santykio su seksu

Jei augote kultūroje, kuri ne tik nesupažindina su seksu, bet ir vis dar laiko jį tabu, gali būti sudėtinga kurti santykius.

„Yra daugybė klaidingų, žalingų ir akivaizdžiai neteisingų pranešimų apie seksą, kuriuos žmonės priima kaip faktą“, – „Business Insider“ sakė psichoterapeutė Melissa Coats. Dėl šios priežasties gali būti gėda, o tai dar labiau komplikuoja situaciją, kai bandoma sveikai priimti seksą ir lytiškumą.

„Nesvarbu, ar gėda yra susijusi su seksualine tapatybe, fantazijomis, keistenybėmis, ar kažkuo panašiu, jausdami, kad jus puola arba jūsų pačių, arba kieno nors kito mintys ar veiksmai, galite automatiškai pasijusti nesaugūs ir norėti atsitraukti“, – sakė M. Coats.

Tiesiog nenorite būti viršuje – ir tai yra pakankama priežastis.

Kai kuriems žmonėms būti viršuje nėra geriausia padėtis, nes jiems tai tiesiog nepatinka. Ji reikalauja tiek daug darbo, ne tik fizinio, bet ir emocinio bei psichologinio. „Remdamasi savo patirtimi, įgyta bendraujant su poromis visame pasaulyje, manau, kad turėtume daugiau laiko skirti patarimams apie tingų seksą, o ne apie sekso judesius ir pozas energingiems“, – „Glamour“ sakė sekso ekspertė daktarė Jessica O'Reilly.

Galiausiai tai, kaip pasirinksite lytinius santykius (įskaitant pozas), priklauso nuo jūsų pačių. Nesate įpareigoti atlikti ar juolab mėgti kokią nors konkrečią pozą. Tol, kol jūsų seksualiniame gyvenime yra sutikimas, malonumo lygybė ir jums patinka kelionė su partneriu, tik tai ir yra svarbu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne