Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

7 dalykai, kuriuos turite žinoti prieš užsiimant seksu su nauju partneriu

Kai pora pradeda susitikinėti, jų ryšys stiprėja, kyla klausimas dėl intymumo – kada jis turėtų įvykti? Išties, atsakyti į šį klausimą yra sunku, kadangi visi puikiai supranta, kad tai itin individualu ir priklauso nuo aplinkybių, požiūrio ir nusiteikimo.
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Iš tikrųjų niekas neturėtų paveikti jūsų sprendimo, ar derėtų užsiimti seksu per pirmąjį, penktąjį pasimatymą ar vestuvių dieną – nei jūsų geriausias draugas, nei tėvai, nei asmuo, su kuriuo ketinate užsiimti seksu. Tik jūs patys galite priimti sprendimą, kada jums tinkamas laikas, rašoma yourtango.com.

Tad ar turėtumėte mylėtis su žmogumi, su kuriuo susitikinėjate, jei buvote tik viename pasimatyme? Ar geriau palaukti? Ką turėtumėte žinoti prieš pradėdami santykius su nauju partneriu?

Sprendimą dėl sekso priimkite patys

Yra porų, kurios užsiima seksu per pirmąjį pasimatymą ir galiausiai užmezga visiškai sveikus, tvirtus santykius, vedančius į laimingas ir visavertes santuokas. Tačiau lygiai taip pat yra žmonių, kurie užsiėmė seksu per pirmąjį pasimatymą ir daugiau niekada nesikalbėjo. Yra ir tokių porų, kurios laukė, kol jų santykiai taps tvirti, ir išsiskyrė po kelių mėnesių. Darykite tai, kas jums priimtina ir patogu, tik įsitikinkite, kad šį sprendimą priimate patys.

Būkite emociškai artimi

Tai reiškia, kad jeigu siekiate tvirtų santykių, pagarbos vienas kitam ir ilgalaikio ryšio, prieš fizinį artumą tapkite artimi emociškai. Užduokite tinkamus klausimus, būkite savimi ir emociškai atvirais, pažinkite vienas kitą gilesniu lygmeniu. Tai padės jums sukurti tvirtesnius tarpusavio santykius.

Įvertinkite savo lūkesčius ir apsaugokite savo emocijas

Nuoširdžiai išsakykite savo lūkesčius prieš pasiryždami intymumui. Ar jūsų abiejų lūkesčiai sutampa? Ar siekiate to paties? Jeigu jūsų norai skirtingi, kažkas gali nukentėti. Įsitikinkite, kad jūsų nuomonės sutampa, ir įvertinkite ar galėsite susidoroti su užklupusiomis emocijomis.

Niekada neleiskite, kad jus spaustų dėl sekso

Niekada neleiskite sau jaustis spaudžiami ką nors daryti. Užsiimkite seksu tik tada, jei tikrai norite intymumo. Tai jūsų sprendimas ir niekas neturėtų jūsų versti elgtis vienaip ar kitaip.

Būtinai naudokite apsaugos priemones

Jūsų santykiai tik prasideda. Atsiminkite – tai tik pirmas jūsų susitikimas, tad pasirūpinkite savimi. Jei reikalai nesusiklostys taip, kaip norite, vienu rūpesčiu turėsite tikrai mažiau.

Nedarykite pasirinkimo, dėl kurio gailėsitės

Priėmę sprendimą, laikykitės savo nuojautos ir įsitikinkite, kad nejaučiate vidinio konflikto. Abejojate? Nedarykite to! Jei svarstote: „Ar turėtume užsiimti seksu per pirmąjį pasimatymą?“ ir jaučiate, kad reikia sustoti, tiesiog sustokite.

Seksas nėra tolygus santykiams

Jei žinote, kad paprastai prisirišate po intymių santykių bei kuriate vizijas „ilgai ir laimingai“, pirmasis pasimatymas nėra geras pasirinkimas seksui. Seksas kiekvienam žmogui reiškia skirtingus dalykus, todėl nesitikėkite santykių po jo, nepasikalbėję apie tai su partneriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne