Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

7 pratimai, kurie padės mėgautis geresniu seksu

Fizinis krūvis mums padeda visokeriopai – ne tik tvirtėja kūnas, bet ir šviesėja mintys. Be to, mankšta gali turėti teigiamą įtaką ir geresniam seksualiniam gyvenimui. Nuo ko pradėti?
Sportiška mergina
Sportiška mergina / Fotolia nuotr.

Kaip rašoma puslapyje womenshealthmag.com, „mankšta ne tik padeda sustangrėti ir sulieknėti – ji taip pat gali padėti mėgautis kur kas karštesniu seksu. Išbandykite bet kurį (arba visus!) iš šių judesių iš knygos „Women's Health Big Book of Sex“ kitos treniruotės metu, kad pasiektumėte intensyvesnį orgazmą.“

Šoniniai įtūpstai

Atsistokite plačiai išskėtę kojas, pėdos turi būti nukreiptos tiesiai į priekį. Šiek tiek pasilenkite per juosmenį ir sunerkite rankas priešais krūtinę. Perkelkite svorį ant dešinės kojos, stumdami klubus atgal, ir nuleiskite kūną tuo pačiu nuleisdami klubus ir sulenkdami dešinį kelį. Nesustodami atlikite judesį atvirkštine kryptimi ir pakelkite save atgal į stovimą padėtį. Tada pakartokite su kairiąja puse. Atlikite po 10–20 pakartojimų iš kiekvienos pusės, pakaitomis pirmyn ir atgal.

Pratimas klubams

Ženkite žingsnį į priekį viena koja taip, kad pėdos būtų per porą pėdų viena nuo kitos. Pirštus laikykite nukreiptus į priekį, o kelius šiek tiek sulenktus. Švelniai stumkite dubenį į priekį, kol pajusite labai lengvą tempimą klubuose. Nors tai gali atrodyti pernelyg paprasta, nepersistenkite. Išlaikykite tempimą 30 sekundžių, tada pakeiskite kojų padėtis ir pakartokite.

Lenkimasis atgal

Atsiklaupkite ant grindų, rankas laikykite prie šonų. Nugara turi būti tiesi, o keliai sulenkti 90 laipsnių kampu. Laikydami galvą ir stuburą vienoje linijoje su šlaunimis, lėtai atsiloškite kelis centimetrus atgal. Palaikykite 3 sekundes, tada grįžkite į pradinę padėtį. Atlikite 5–10 pakartojimų.

Tiltelis

Atsigulkite ant grindų, rankas laikykite prie šonų, kelius sulenkite, kulnus laikykite ant grindų. Pakelkite klubus nuo grindų, kol keliai, klubai ir pečiai sudarys tiesią liniją. Atlikite 20 pakartojimų.

Pratimas apatinei nugaros daliai

Atsigulkite ant nugaros sulenktomis kojomis, pėdas padėkite ant grindų, o rankas laikykite prie šonų. Pritraukite kelius prie krūtinės ir švelniai suimkite kojas šiek tiek žemiau kelių. Lėtai traukite abu kelius prie krūtinės tiek, kiek galite, visą laiką laikydami nugarą tiesią ant grindų. Išlaikykite tempimą 2–3 sekundes, tada lėtai nuleiskite kojas. Pakartokite tempimą 10 kartų.

123RF.com nuotr./Mankšta namuose
123RF.com nuotr./Mankšta namuose

Pratimas visam kūnui

Atsistokite tiesiomis kojomis, pėdos klubų plotyje. Pasilenkite per juosmenį ir padėkite rankas ant grindų. Laikydami kojas tiesias, eikite rankomis į priekį, o pilvo presą ir apatinę nugaros dalį laikykite įtemptą. Tada mažais žingsneliais grįžkite kojomis atgal prie rankų. Pakartokite 6 kartus.

Įtūpstai

Atsistokite taip, kad pėdos būtų plačiau nei pečių plotyje, kojų pirštai būtų ištiesti, o rankos – ant klubų. Lėtai sulenkite kelius, kol šlaunys bus lygiagrečios grindims. Paspauskite kulnus, kad atsistotumėte. Atlikite 12–15 pakartojimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas