Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 santykių stadijos, kurias pereina visos poros

Darnūs santykiai poroje suteikia labai daug laimės gyvenime, mes jaučiamės saugesni, labiau pasitikime savimi. Tačiau sukurti tokius santykius – tikras menas, reikalaujantis daug pastangų. Taigi, kokias stadijas, kad pasiektų išsvajotą pilnatvę, pasak woman.ru, būtina praeiti kiekvienai porai?
Ginčas
Ginčas / 123RF.com nuotr.

Jeigu dar prieš keletą mėnesių jausmai atrodė labai tvirti, o dabar, regis, kažkur išgaravo, arba netikėtai iškilo klausimas, kodėl esate su šiuo žmogumi, pasak psichologų, tai visai nereiškia, kad jūsų santykiai griūna. Jūs tiesiog esate tam tikroje jų stadijoje. Iš viso jų priskaičiuojamos septynios.

Rožinių akinių stadija. Tai labai romantiškas ir gražus laikotarpis. Abu su partneriu žvelgiate į vienas kitą pro rožinius akinius, keičiatės dovanomis, rodote vienas kitam daug dėmesio ir, atrodo, negalite vienas be kito gyventi.

Persisotinimo stadija. Tai laikotarpis, kai nusiimate rožinius akinius ir jau racionaliai pradedate vertinti savo partnerį, jo charakterį, žodžius ir poelgius. Deja, herojaus, nuostabaus princo ar princesės aureolė išsisklaido ir pasirodo tikras, gyvas žmogus savo savybėmis, kurios jums nepatinka.

Pasibjaurėjimo stadija. Kad ir kaip skambėtų paradoksaliai, tačiau viduje gimsta ir toks jausmas. Kai pagaliau matote žmogų tokį, koks jis yra, o ne susikurtą savo iliuziją, jis jau neatrodo toks patrauklus, netgi atvirkščiai, nes tikrasis vaizdas labai skiriasi nuo įsivaizduoto. Be to, ateina nusivylimas, kad jis nepateisino jūsų rožinių lūkesčių. Šioje stadijoje galimi du variantai: arba pora išyra dėl prasidėjusių konfliktų, arba partneriai priima viena kitą su visomis jų ydomis ir nusprendžia kurti santykius toliau.

Kantrybės rodymo stadija. Tai laikotarpis, kai, susidūrę su interesų ir vertybių konfliktu, ieškote kompromisų, kurie leistų jums išlikti poroje. Šioje stadijoje jau reikia įdėti kur kas daugiau stadijų negu rožinių akinių laikotarpiu, parodyti daug išminties, suprasti, kad kita žmogus nesate jūs, jis turi savo poreikius ir nuomonę, ir tikrai norėti kurti su šiuo žmogumi ilgalaikius santykius.

Pagarbos stadija. Jūs aiškiai suvokiate ir priimate kiekvieno iš jūsų vaidmenį santykiuose, pradedate elgtis vienas su kitu pagarbiai ir kantriai, nes jaučiate, kad šie santykiai ir partneris jums turi didelę vertę ir prasmę. Jūs nusprendėte, kad neieškosite kito varianto, nes šis žmogus, nepaisant visų prieštaravimų, jums labai brangus.

Draugystės stadija. Tai laikotarpis, kai partneriai tampa labai artimi vienas kitam. Jūs tiek daug kartu patyrėte, kad visos šios patirtys užgrūdino ir sustiprino jūsų santykius ir dabar suprantate vienas kitą iš pusės žodžio ar žvilgsnio.

Tikros meilės stadija. Tik praėję visas ankstesnes stadijas pagaliau pasieksite kelio pabaigą – iš tiesų pajausite vienas kitam gilią, nuoširdžią meilę.

Šių stadijų žinojimas, psichologų manymu, gali padėti žmonėms susivokti, kuriame santykių etape jie randasi, ir neapsikrauti per dideliais lūkesčiais, jeigu tai įsimylėjimo stadija, arba neskubėti skirtis, jeigu tai iliuzijos išsisklaidymo stadija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas