Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 29

Labai delikatus klausimas: ar galima pastoti nuo preejakuliato?

Nutrauktas lytinis aktas yra vienas populiariausių kontracepcijos metodų. Užduokite klausimą ar imanoma pastoti nuo preejakuliato (išskyrų išsiskyrusių vyro šlaplėje jam lytiškai susijaudinus) savo draugams ir išgirsite šimtus skirtingų atsakymų bei nuomonių. Tai kaip gi yra iš tikro? Ar gali preejukuliatas turėti spermatozoidų, kurie apvaisins kiaušialąstę ir sukelti daug galvos skausmo žmonėms praktikuojančius lytinio akto nutraukimą?
Seksas
Seksas / Shutterstock nuotr.

Ar galima pasitikėti lytinio akto nutraukimu?

Lytinio akto nutraukimas yra vienas populiariausių kontracepcijos metodų, kurį poros naudoja, kad išvengtų neplanuoto nėštumo. Žinoma, nėštumas nėra vienintelis dalykas, dėl kurio reikėtų jaudintis, kai kalbama apie seksą. Lytiškai plintančios ligos taip pat svarbus veiksnys renkantis kontracepcijos metodą.

Taikant lytinio akto nutraukimo metodą, vyras, jausdamas, kad netrukus ejakuliuos, ištraukia varpą iš makšties. Kad šis kontracepcijos metodas būtų veiksmingas, partneris turi užtikrinti, kad sperma neturės kontakto su makštimi nei lytinio akto metu, nei po jo. Taip siekiama užkirsti kelią neplanuotam nėštumui, nes spermatozoidai negali patekti į makštį ir apvaisinti kiaušialąsčių.

Jei kaskart lytinis aktas nutraukiamas laiku, šis metodas būna palyginti veiksmingas. Tačiau ar šis būdas išties veiksmingas ir patikimas? Būtina pabrėžti, kad nutrauktas lytinis aktas nėra geras kontracepcijos metodas, kuriuo vertėtų labai pasitikėti.

Tyrimai rodo, kad naudojant tik lytinio nutraukimo metodą per vienerius metus pastoja nuo 20 iki 27 moterų iš šimto. Net ir naudojant "idealią" lytinio akto nutraukimo metodiką, pastoja bent keturios moterys iš 100.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite
15min naujienlaiškius