Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ar seksas išties toks svarbus santykiuose?

Paklauskite 10 porų, ar seksas svarbus santykiuose ir gausite 10 skirtingų atsakymų. Žinoma, yra kiekybė ir kokybė. Tačiau nesuderinti norai, orgazmo nebuvimas ir kiti veiksniai gali lemti, kad jūsų seksualinis gyvenimas nebus itin džiuginantis.
Seksas
Seksas / Shutterstock nuotr.

Visa tai gali turėti įtakos kitiems jūsų santykių dinamikos aspektams, sako terapeutė Madeline Lucas. Be to, šie libido skirtumai gali tapti dar ryškesni, jei jūs ir jūsų partneris apie juos nesikalbate, rašoma Bustle.com.

„Kalbant apie skirtingą libido ir lytinį potraukį santykiuose, svarbiausia yra bendravimas ir kompromisas“, – sako M.Lucas. Ir jei seksas svarbus jums ir jūsų partneriui, jis svarbus ir santykiuose. O tyrimai pabrėžia, kad seksas gali sustiprinti intymumą ir ryšį.

Remiantis 2018 m. žurnale „Journal of Social and Personal Relationships“ paskelbtais tyrimo duomenimis, kuo daugiau sekso, tuo didesnė tikimybė, kad partneriui jausite intymumą. Tačiau pasitenkinimas seksu jūsų santykiuose prasideda nuo to, kad tiek sau, tiek partneriui atvirai pasakysite, kas jums patinka ir ko norite.

Kiek svarbus seksas ilgalaikiuose santykiuose?

„Seksas ilgalaikiuose santykiuose yra svarbus: jis leidžia jums ir jūsų partneriui patirti intymumą, pažeidžiamumą ir sukurti ryšį, sako pažinčių specialistė ir „The Broom List“ įkūrėja Tennesha Wood.

„Ilgalaikiuose santykiuose neišvengiama ir visiškai normalu, kad seksas gali keistis“, – sako M.Lucas. Ji priduria, kad dėl to gali būti kaltas stresas, perdegimas ir įtempta dienotvarkė. Taip pat dažnai pasitaiko, kad jūsų seksualinis gyvenimas tampa įprastas ir gali labai skirtis nuo santykių pradžioje buvusios dinamikos. Gali būti, kad kai pirmą kartą susitikote, negalėjote vienas nuo kito atitraukti rankų. Dabar, kai gyvenate kartu, greičiausiai seksu užsiimate tik kartą ar du kartus per savaitę. Ekspertės sutaria, kad tai normalu, nes prarandate jaudulį ir naujumą, kurį suteikia buvimas su nauju žmogumi, tačiau ilgalaikiuose santykiuose jūs kuriate intymumą ir komfortą.

Taip pat tai yra metas atvirai kalbėti apie tai, kas jus jaudina. „Santykių pradžioje galėjote slėpti kai kuriuos savo norus, tačiau jei jūsų seksualinis gyvenimas jums nepatinka, porų terapeutas gali būti labai naudingas, nes padės aptarti, ko jums abiem reikia, ir užduoti sunkius klausimus, – aiškina M.Lucas.

Kiek svarbus seksas naujuose santykiuose?

Naujų santykių metu jus ir jūsų partnerį užplūsta hormonų kokteilis, dėl kurio beveik neįmanoma atsispirti vienas kitam. Šiuo laikotarpiu gali būti lengva įvertinti patrauklumą, tačiau sunkiau sužinoti, kiek seksualiai suderinami esate, sako T.Wood.

Todėl seksualinis savęs pažinimas gali būti neįkainojamas dar prieš surandant partnerį. T.Wood dažnai pradeda nuo to, kad klientų klausia, kiek jiems svarbus seksas skalėje nuo 1 iki 10. „Niekada nederinčiau vieneto su septynetu“, – sako ji. Kodėl? „Seksas yra svarbus, o seksualinio suderinamumo trūkumas buvo daugelio santykių žlugimo priežastis, net ir kitaip suderinamų porų.“ Tad iš esmės seksas svarbus nuo pat pradžių.

Nauji santykiai taip pat gali būti gera proga atvirai pasakyti, ko norite ir ko jums reikia. Kas jums abiem patinka? Kas jus jaudina? Tai galimybė patirti naujus dalykus. Taip pat normalu, kad jūsų seksualinis potraukis sumažėja, kai abu įsitvirtinate santykiuose, pažymi T.Wood. Tačiau ji siūlo, jei jaučiate nesuderinamumą, detaliau išsiaiškinti, ko jums reikia: ar tai daugiau sekso? Daugiau intymumo? Daugiau išdykavimo? Jei žinote, ko jums reikia, galite įvertinti, ar jūsų partneris gali tai suteikti. Šiuos klausimus gali būti naudinga atsakyti prieš tvirtai įsitraukiant į ilgalaikius santykius.

Kiek svarbus seksas santykiuose per atstumą?

Seksas santykiuose per atstumą gali būti labai svarbus, anksčiau „Bustle“ sakė sekso edukatorė Ann Hodder-Shipp. Galite jausti didesnį potraukį vienas kitam, o tai yra puiku. Tačiau taip pat galite jausti didelį spaudimą patirti nuostabų seksą ir nusivilti, jei realybė neatitiks lūkesčių.

Sekso per atstumą patirties įtraukimas į jūsų ryšį gali sumažinti dalį spaudimo, patiriamo per atstumą, ir padėti jums abiem sutarti dėl sėkmingo bendravimo. Todėl naudinga kūrybiškai suprasti, ką reiškia „seksas“ ir kai kada nebūtina būti toje pačioje vietoje, kad patirtumėte malonumą. Bendravimas, sąžiningumas su savimi ir partneriu bei kompromisų ieškojimas gali padėti užtikrinti, kad abu būsite laimingi – nesvarbu, kaip dažnai per savaitę tai darysite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas