Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Arthur C.Brooks ir Oprah Winfrey „Kurk gyvenimą, kokio trokšti“: veiksmingas planas gyventi laimingą gyvenimą

Vienas svarbiausių tikslų kiekvieno žmogaus gyvenime yra būti laimingam. Nors laimė gali būti interpretuojama įvairiai, iš esmės laimingi esame tada, kai šeimyniniai santykiai yra harmoningi, turime patikimų draugų, dirbame širdžiai mielą darbą bei jaučiamės sveiki, rašoma „Vaga“ pranešime spaudai.
„Kurk gyvenimą, kokio trokšti“
„Kurk gyvenimą, kokio trokšti“ / Leidyklos nuotr.

Leidykla VAGA kviečia skaityti legendinės JAV televizijos žvaigždės Oprah Winfrey ir Harvardo profesoriaus Arthur C.Brooks knygą "Kurk gyvenimą, kokio trokšti“, kuria kviečiama pasinerti į širdį gaivinantį gyvenimo laimės atradimą.

„Tai nėra knyga apie valią, tai knyga apie žinias ir tai, kaip jomis pasinaudoti. Jeigu sugestų jūsų automobilis ir jūs negalėtumėte išsiaiškinti, kas jam nutiko, problemai išspręsti nepakaktų tiesiog nepaprastų valios pastangų, turėtumėte atsiversti automobilio savininko vadovą. Lygiai taip pat, kai kažkas negerai su jūsų laime, pirmiausia jums reikia aiškios, mokslu pagrįstos informacijos apie tai, kaip jūsų laimė veikia apskritai, o jau tada instrukcijų, kaip šią informaciją panaudoti savo gyvenime. Būtent apie tai ir yra ši knyga.

Tai taip pat nėra dar viena knyga apie skausmo – jūsų ar kieno nors kito – sumažinimą ar eliminavimą. Gyvenimas gali būti sunkus – vieniems žmonėms ne dėl jų pačių kaltės jis gali būti daug sunkesnis nei kitiems. Jei jaučiate skausmą, šioje knygoje nerasite patarimų išlaukti ar pabandyti jį nugesinti. Atvirkščiai, ji parodys, kaip apsispręsti ir su juo susidoroti, iš jo mokytis ir per jį augti“, – sako knygos autoriai.

Net jei šiandien nejaučiate gyvenimo laimės teikiančio džiaugsmo, perskaitę knygą „Kurk gyvenimą, kokio trokšti“ įgausite naujų jėgų išsiaiškinti, kas trukdo jausti pilnatvę ilgalaikėje perspektyvoje. Leidinyje autoriai išsamiai pristato, kas nutinka, kai pradedame lavinti savo emocijų valdymą tiek šeimoje, tiek už jos ribų. Įgausite pamatinių žinių apie tai, kas šeimoje padeda sustiprinti tarpusavio pasitikėjimą, šeimos ryšį ar kelti realius lūkesčius artimiesiems.

Įsisavinę ryšio su šeima svarbą, kartu su autoriais tyrinėsite draugų teikiamo palaikymo svarbą, sužinosite, kaip kurti ir išsaugoti užmegztas draugystes net tada, kai atrodo, jog peržengta tokia amžiaus riba, kai naujos draugystės sunkiai įmanomos.

Knygos autoriai neapleidžia ir dar vienos labai svarbios darbo srities: Oprah Winfrey ir Arthur C. Brooks padės atrasti būdų, kaip susikurti harmoningą požiūrį į atliekamą darbą; galiausiai supažindins su dvasinėmis praktikomis, kurias taikant taps lengviau ir paprasčiau atrasti vidinę ramybę.

„New York Times“ bestseleriu tapusioje knygoje gausu įdomybių apie neigiamų emocijų įtaką mūsų pilnatvės potyriui ir patarimų, kaip sumažinti jų keliamą žalą mums ir aplinkiniams, pristatomi asmenybių tipai ir jų poveikis mūsų požiūriui į gyvenimo keliamus iššūkius. Aptariamos įvairios skirtingų žmonių istorijos – tai dar vienas būdas, kuriuo laimės tyrinėtojai parodo, kad kiekvienas iš mūsų patiriame įveikiamų sunkumų ir esame verti laimingesnio ir džiugesnio gyvenimo.

„Kurk gyvenimą, kokio trokšti“ – knyga, pristatanti išties veiksmingą planą kaip pradėti jaustis geriau net tada, kai atrodo, kad gyvenimo laimė slysta iš rankų.

Kviečiame skaityti knygos ištrauką:

Gali atrodyti keista, kad net ir pasibaigus pandemijai mes savanoriškai naudojamės technologijomis, kurios kenkia mūsų laimei. Tam yra dvi pagrindinės priežastys: patogumas ir tariamas mandagumas. Vegetuoti prie ekrano (devyni iš dešimties amerikiečių paauglių sako, kad tai daro, norėdami „prastumti laiką“) paprasčiausiai lengviau nei kalbėtis su draugu, o virtualus bendravimas, pavyzdžiui, nusiunčiant žinutę, yra greitesnis ir paprastesnis nei gyvas susitikimas ar skambutis telefonu.

Šias technologijas galima palyginti su pusfabrikačiais parduotuvėje: jie nėra labai sveiki ir skanūs, bet tikrai lengvai paruošiami, tačiau suvalgius pakankamai daug mikrobangų krosnelėje pašildytų buritų gali užsimiršti tikro maisto skonis.

Daugumai mūsų, ypač tiems, kurie su juo užaugo, internetas yra neabejotina gyvenimo ekosistemos dalis, įsiskverbianti į kiekvieną įmanomą plyšį, nepriklausomai nuo mūsų sąmoningo sprendimo. Žinoma, mes negrįšime į gyvenimą, kuris egzistavo iki atsirandant tokioms technologijoms.

Tačiau mes galime ir turime jas išnaudoti sąmoningai, meilei ir draugystei puoselėti. Štai du būdai, kaip tai padaryti. Pirma, užuot vegetavę rinkitės bendravimą. Ši taisyklė nėra jokia naujiena – prieš keturiasdešimt penkerius metus tėvai vaikams liepdavo eiti į lauką ir žaisti su draugais, o ne žiūrėti televizorių.

Šiuo metu skirtumas, be to, kad tuo metu televizorius netilpo į kišenę, yra grindžiamas empiriniais įrodymais: šiandien žinome, kad pernelyg dažnas individualus laisvalaikis prie ekranų ne tik mažina laimę, bet dar gali prisidėti prie nerimo, depresijos atsiradimo.

Draugystė – sunkus darbas

Daugelis žmonių mano, kad draugystė atsiranda savaime, be sąmoningų pastangų ar darbo. Tai netiesa – kaip ir visi kiti svarbūs dalykai gyvenime, draugystė reikalauja dėmesio ir darbo. Ji turi būti kuriama tikslingai. Iššūkiai, apie kuriuos kalbėjome šiame skyriuje, gali tapti galimybėmis, jei įsiminsime šiuos penkis dalykus:

1. Neleiskite savo intravertiškai asmenybei ar baimei būti atstumtam blokuoti jūsų gebėjimą užmegzti draugystę, ir neleiskite ekstravertiškumui sutrukdyti jums palaikyti gilius santykius.

2. Draugystė žlunga tada, kai ieškome žmonių, kurie mums gali suteikti kokios nors naudos. Kurkite ryšius, kurie būtų pagrįsti meile ir malonumu būti kito žmogaus draugijoje, o ne tuo, ką ji ar jis gali jums duoti profesiniu ar socialiniu aspektu.

3. Šiais laikais daug gilių draugysčių nutrūksta dėl nuomonių skirtumų. Skirtumai meilę kitam žmogui gali sustiprinti, o ne susilpninti, jei nuspręsite rodyti nuolankumą, o ne išdidumą. Dėl to laimės tik padaugės.

4. Ilgalaikės meilės tikslas – ypatinga draugystė, o ne neblėstanti aistra. Draugiška meilė yra grindžiama pasitikėjimu ir abipuse simpatija; būtent apie tokią meilę kalba vis dar vienas kitą mylintys vyresnio amžiaus žmonės.

5. Tikrai draugystei reikia tikro kontakto. Technologijos gali papildyti jūsų santykius, tačiau tai siaubinga alternatyva gyviems susitikimams. Ieškokite daugiau galimybių asmeniškai susitikti su žmonėmis, kuriuos labiausiai mylite.

Pirmieji du laimingesnio gyvenimo ramsčiai – šeima ir draugystė – reikalauja daug laiko ir atsidavimo. Tačiau daugelis žmonių daug daugiau laiko skiria kitam dalykui – darbui. Jei dirbate keturiasdešimt valandų per savaitę ir dar sugaištate nemažai laiko važiuodami į darbą ir iš jo, tai, galimai, yra daugiausiai laiko reikalaujanti veikla jūsų gyvenime.

Kadangi į darbą investuojate tiek daug laiko, net jei jis jums mažiau svarbus nei santykiai su šeima ir draugais, bus sunku susikurti daugiau laimės, jei darbas jums yra kančios šaltinis. Tačiau maža norėti, kad darbas tiesiog nebūtų kančios šaltinis – galime ir turime siekti daug daugiau. Darbas turėtų ne tik teikti laimę, bet ir suteikti mums išteklių, reikalingų išgyventi ir išlaikyti šeimą. Tai ir yra kita mūsų tema: kaip užsidirbti kasdienės duonos, kad tai taptų džiaugsmo šaltiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas