Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Erzina partnerio elgesys ir nebenorite sekso? Ženklai, kad jūsų meilė „perdegė“

Bėgant metams romantiniai santykiai keičia formą – atsiranda stabilumas, tačiau dingsta ugnis; vienas kitą suprantate be žodžių, tačiau jaučiate nuobodulį. Tai normalu, jei abi puses situacija tenkina. Vis dėlto, jei vis dažniau pagaunate save svarstant apie partnerio silpnybes ar koks jausmas būti ne santykiuose, galbūt verta pasitikrinti, ar negresia meilės perdegimu?
Abejingumas
Abejingumas / 123rf.com

Meilės „perdegimas“ vyksta palengva ir tam įtakos turi daugybė priežasčių – buitis, stresas, karjeros, gyvenamosios vietos pokyčiai, sveikatos problemos, šeimos pagausėjimas etc.

Pirmiausia turėkite omenyje, kad įprasta tam tikru metu jausti, jog jūsų jausmai partneriui susilpnėjo. Svarbu suvokti, ar viskas nenužengė per toli.

Šie ženklai, kuriuos aptarė womenshealthmag.com, galbūt padės susivokti, kokioje situacijoje šiuo metu esate ir kaip dėl to jaučiatės.

Jaučiatės apatiški dėl santykių

Jeigu jaučiatės išsekę nuo santykių, neturite nei energijos, nei noro į juos investuoti, jeigu jums net neįdomu, kokioje santykių stadijoje esate, verta suklusti.

Paklauskite savęs, ar vis dar domitės savo partneriu ir ateitimi su juo? Ar skiriate prioritetą kokybiškam laiko leidimui drauge? Ar dedate pastangų, kad šie santykiai rutuliotųsi? Jei atsakymai – „ne“, savaime tai neišsispręs, ir vienokių ar kitokių priemonių imtis teks.

Pasikeitė jūsų bendravimas

Suklusti vertėtų ir tuomet, jei jau kuris laikas jums nesinori bendrauti su antrąja puse; vengiate gilių, o gal net ir bet kokių pokalbių, nors anksčiau jus domino aptarti viską. Galbūt net palaikote emocinį atstumą?..

Vengiate intymumo ir kontakto

Nutolti galima ne tik emociškai, bet ir fiziškai. Perdegus meile jums nebesinori būti šalia to žmogaus, galbūt vengiate lytinių santykių ar prisilietimų, o jei jus liečia partneris, nejaučiate šilumos. Čia neturime omeny, kad norite pabūti vieni – savos erdvės poreikis būdingas daugeliui porų, tačiau jeigu jums rodosi, kad esate dusinami nuo partnerio buvimo, tai nėra geras ženklas.

Kaip ir nėra gerai, jei jau ilgą laiką vengiate intymumo su partneriu, nors pagaunate save besidairant į kitus patrauklius asmenis. Viena – nenorėti sekso apskritai, kas gali būti susiję su psichinės ar fizinės sveikatos problemomis, o kas kita – nenorėti mylėtis būtent su antrąja puse.

Nuolat konfliktuojate ir nesprendžiate problemos

Ne ką geriau skamba ir tie atvejai, jei pora nuolat konfliktuoja ir neplanuoja spręsti problemos ar pašalinti konflikto šaltinio. Jeigu partneris jus pradeda erzinti, veikiausiai atrasite būdų prie jo prikibti, kad ir ką darytų. Tik tokie konfliktai niekur nenuves. Bent jau ne į geresnę ateitį.

Nekuriate ateities planų

Paklauskite savęs, ar įsivaizduojate save ateityje su šiuo žmogumi? Kaip ta ateitis atrodo? Tie, kurie perdega nuo meilės konkrečiam žmogui, nustoja planuoti su juo ateitį – ir kalbame ne tik apie grandiozinių planų, kaip pasistatyti namą, nebuvimą, bet galbūt jūs jau nebeplanuojate ir bendrų atostogų? Jei taip, atsakykite sau, kodėl.

Jus erzina jo įpročiai ar elgesys

Įsimylėjimo fazėje viskas, ką partneris daro, mums atrodo žavu, o „atsimylėjimo“ fazėje – priešingai, bet koks elgesys, įprotis, netgi pasakytas žodis pradeda erzinti. O tai reiškia, kad kyla daugiau nutylėto arba negrabiai išreikšto nepasitenkinimo, kas virsta konfliktais.

Tad ką daryti? Pirmiausia kalbėtis – su partneriu, draugais, psichologu ar kažkuo, kas padės susivokti savyje. Tai nereiškia, kad turite susikrauti lagaminus ir trenkti durimis. Tai tik rodo, jog turite ieškoti geriausio jūsų situacijoje sprendimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas