Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 21

Ginčijatės dėl pinigų? 5 didžiausi konfliktų šaltiniai

Poros susiginčija dėl įvairiausių dalykų, pavyzdžiui, sekso ir buities, tačiau pinigai tikriausiai yra didžiausias konfliktų šaltinis. Nesutarimai šiuo klausimu gali smarkiai pakenkti santykiams.
Pora diskutuoja dėl pinigų
Pora diskutuoja dėl pinigų / 123RF nuotr.

Svetainėje businesswire.com pateikiami neseniai atlikto tyrimo duomenys: beveik trys iš keturių amerikiečių porų pripažįsta, jog nesutarimai finansiniais klausimais nuolat kelia stresą jų santykiuose, o beveik pusė skundžiasi, kad tai neigiamai paveikė intymųjį jų gyvenimą.

Galima daryti prielaidą, kad kitose šalyse situacija panaši.

„Beveik visus ginčus dėl pinigų greičiausiai lemia skirtinga finansinė filosofija“, – svetainei „SheKnows“ aiškino Judi Leahy, konsultacinės įmonės „Citi Personal Wealth Management“ vyresnioji patarėja turto valdymo klausimais.

Pora ir pinigai
Pora ir pinigai

„Kaip jūs žiūrite į išlaidas, taupymą, investavimą ir planavimą, priklauso nuo jūsų asmeninės patirties, pradedant nuo to, ką matėte vaikystėje – kaip su pinigais elgėsi jūsų tėvai ir kiek jautėtės saugūs finansiškai, kai augote,“ – pridūrė ji.

„Finansinės filosofijos skirtumus dar labiau komplikuoja bendravimo trūkumas – pinigai dažnai gali būti nepatogi tema tiek susituokusiems, tiek nesusituokusiems partneriams“, – tęsė J.Leahy.

Pasak jos, geriau supratę, kodėl jūsų antroji pusė leidžia, taupo, skolinasi ir investuoja pinigus taip, kaip jūs nedarytumėte, galėsite ramiau ir konstruktyviau kalbėtis apie finansinius reikalus.“

J.Leahy pakomentavo dažniausiai pasitaikančias nesutarimų dėl pinigų priežastis ​​ir patarė, kaip jas išspręsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas